- Cofondatorul și CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a spus că inteligența artificială va fi în cele din urmă o binefacere pentru piața muncii.
- El prezice că inteligența artificială va propulsa „milioane de startup-uri”, chiar dacă locurile de muncă la companiile existente ar putea scădea.
- Chesky este unul dintre mulți lideri de afaceri care au influențat AI în acest an.
Este inteligența artificială un distrugător de locuri de muncă sau un creator de locuri de muncă? Cofondatorul și CEO al Airbnb, Brian Chesky, spune că, în cele din urmă, răspunsul va fi cel din urmă, scrie Insider. El anticipează că tehnologia va propulsa „milioane de noi startup-uri”, i-a spus el investitorului Jason Calacanis într-un episod recent din This Week In Startups.
Advertisment
AI le-a permis celor cu locuri de muncă existente să fie mai eficienți. Numai în acest an, Chesky a estimat că AI le-ar permite inginerilor din compania sa să fie cu 30% mai productivi în anul următor „fără impozitul mai multor oameni”, a spus el pentru Calcanis. Podcastul a fost raportat pentru prima dată de CNBC luni.
Sursă: Business Today
Recomandări
Deși acest lucru poate însemna mai puține roluri deschise pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, este o veste bună pentru rezultatele companiilor și – așa cum anticipează Chesky – ar putea face mai ușor pentru cei care caută un loc de muncă să-și construiască propriile companii, creând în cele din urmă o piață a muncii mai solidă.
„Va fi extrem de perturbator pentru alții”
În timp ce mulți din lumea afacerilor au spus că AI ar putea avea un impact profund asupra inovației și economiei, liderii de afaceri, inclusiv Warren Buffett, sunt sceptici. Elon Musk, de exemplu, crede că AI are avantaje și dezavantaje și a spus că trebuie să existe o reglementare pentru a se asigura că impactul său este net pozitiv – chiar dacă asta înseamnă că dezvoltarea încetinește.
Luna trecută, pionierii AI, inclusiv OpenAI și Google DeepMind, au semnat o scrisoare în care susțin că tehnologia prezintă un risc pentru existența umanității dacă este lăsată să se extindă fără reglementări.
„Atenuarea riscului de dispariție din AI ar trebui să fie o prioritate globală alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”, au spus liderii AI în scrisoarea lor, postată pe Centrul pentru Siguranța Inteligenței Artificiale, îndemnând factorii de decizie să reglementeze creșterea acesteia.
Citește și:
Partenerii noștri