- Adnan Amin, CEO-ul COP28, a recunoscut că nu se așteaptă la dispariția emisiilor.
- Activiștii și șeful ONU vor o eliminare treptată a combustibililor fosili.
- Motivul pentru care nu vor dispărea emisiile este profitul adus de pe urma lor.
- Cărbunele,petrolul și gazul sunt resurse de pe urma cărora marile companii iau profit.
Adnan Amin, care este directorul general și oficialul numărul doi la viitoarea Conferință a părților (COP28), care va avea loc la Dubai la sfârșitul lunii noiembrie și în decembrie, a declarat că știe și ce își doresc cu adevărat activiștii, criticii și șeful Națiunilor Unite este eliminarea treptată a combustibililor fosili care provoacă schimbările climatice, el a spus că acest lucru pare puțin probabil, scrie Associated Press.
Cu toate acestea, Adnan Amin a spus că, deși un acord care să scape lumea de combustibilii fosili nu pare sp fie luat în calcul, totuși reducere treptată a combustibililor fosili este inevitabilă.
Companiile pofită pe urma lor
„Sper că vor spune: nu credeam că o țară producătoare de petrol poate obține un asemenea rezultat în privința climei. Nu am crezut că un proces pe care noi îl consideram bla bla bla (cuvintele folosite de activista Greta Thunberg pentru a descrie negocierile privind clima) ar putea obține un rezultat de acest fel”, a declarat Adnan Amin.
Totul se reduce la rolul cărbunelui, petrolului și gazelor naturale, al națiunilor care se bazează pe ele și al companiilor care profită de pe urma lor.
Adnan Amin a vorbit despre interesele legate de combustibilii fosili la negocieri, în timp ce secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, activiștii și unii oameni de știință vor ca aceștia să dispară la propriu. Ei spun că eliminarea treptată a combustibililor fosili este singura modalitate de a reduce încălzirea la un nivel controlabil.
Citește și: