- În starea de urgenţă, peste 75% dintre angajaţi au preferat să lucreze remote.
- Companiile şi-au redus spaţiul de lucru fizic la jumătate din capacitate.
- Firmele investesc lunar între 120 şi 150 de euro pentru work place-urile digitale.
- Cheltuielile companiilor au scăzut cu peste 30%.
Înainte de pandemie, doar 10% dintre angajaţi preferau să lucreze de acasă. După ce s-a dat ordonanţa de urgenţă, între 75 şi 85% dintre salariaţi au ales să lucreze remote.
Angajatorii spun că randamentul personalului experimentat a crescut cu peste zece la sută.
În prezent, 50% dintre românii care au posibilitatea, lucrează de acasă. Fapt pentru care, companiile au redus la mai mult de jumătate din capacitatea spaţiului de lucru fizic.
Firmele au cheltuit lunar între 120 şi 150 de euro, pentru a asigura angajaţilor un mediu digital complet. Deşi investiţia companiilor în platformele online s-a mărit, costurile totale au scăzut cu peste 30%.
„Înainte de pandemie, opţiunea de a lucra de acasă a fost tratată superficial. Ce am reuşit noi sa făcem este să nu scădem salariile angajaţilor.
Multe companii trec prin acest portal al digitalizării, dar nu ştiu exact unde vor ajunge peste o perioadă de timp”, explică Bogdan Tudor, patronul unei firme IT.
„Este o limită mai neclară între job şi casă. Un volum mai mare de muncă, uneori poate să însemne o creştere a productivităţii, alteori nu”, spune Viorel Panaite, consultant.
- Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
- Vântul face prăpăd în România. Ce drumuri au fost închise
- Trump are arma care poate nimici armata rusă. Ce se știe despre racheta de ultimă generație
- Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
- Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta