• Compania Google a fost dată în judecată pentru încălcarea confidențialității copiilor prin intermediul unui program numit Designed for Families.
  • Plangerea a fost depusă la instanța federală San Jose din California.
  • Google are deschise numeroase procese de încălcare a confidențialității.

Google a fost dat în judecată pentru încălcarea confidențialității copilor deoarece compania a colectat date personale ale părinților și copiilor din aplicațiile programului „Designed for Families”, scrie The Register.

Google a lansat „Designed for Families” în 2015 pentru a ajuta părinții să descopere un conținut excelent, adecvat vârstei și să facă alegeri mai bune pentru copii lor.

Dezvoltatorii care participau la program trebuiau să confirme că aplicațiile lor: „respectă obligațiile legale aplicabile în ceea ce privește publicitatea adresată copiilor și că toate reclamele afișate nu implică publicitate bazată pe interese sau marketing și prezintă un conținut adecvat vârstelor.”

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.
MICROSOFT TRECE ÎNTR-O NOUĂ ERĂ

Ce a făcut Google în continuare

Acesta este unul dintre numeroasele procese legate de confidențialitate cu care Google s-a confruntat în ultimul deceniu. După cum se arată în plângere: „practicile de supraveghere ale Google au dus la o multitudine de amenzi și înțelegeri cu părți private și entități guvernamentale, dar și autorități de reglementare”.

Dosarul judiciar continuă să citeze un număr de 15 procese privind încălcarea confidențialității, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari între 2011 și 2023, cu autoritățile de reglementare guvernamentale din diferite țări, dar și cu părți private.

Google spune că: „Își va asuma un rol mult mai activ în controlarea dezvoltatorilor de aplicații care își etichetează greșit aplicațiile destinate copiilor, în încercarea de a face mai mulți bani din publicitatea direcționată și va adopta, de asemenea, o serie de reforme, inclusiv cerința ca aplicațiile să implementeze măsuri de verificare a vârstei pentru a se asigura că aceste aplicații nu colectează informații de la copii”.

Citește și: