• Atacul iranian asupra Israelului e pe prima pagină a marilor publicații de business din lume.
  • FT: Atacul reprezintă un pas mai aproape spre un război regional la scară largă.
  • WSJ: Este pentru prima dată când Iranul lansează un atac direct asupra teritoriului israelian.

Atacul iranian asupra Israelului este pe prima pagină și a marilor publicații de business din lume. Financial Times, cea mai importantă publicație de business, a relatat pe larg despre atacul iranian încă de la primele ore ale acestuia.

Atacul reprezintă un pas mai aproape spre un război regional la scară largă, scrie Financial Times. The Wall Street Journal, cea mai mare publicație americană de business subliniază că este pentru prima dată când Iranul lansează un atac direct asupra teritoriului israelian.

Cum văd analiștii financiari conflictul Israel-Iran

„Toată presa a avut acest atac pe prima pagină. Se fac calcule cât a costat atacul și cât va mai costa situația din Orientul Mijlociu, mai ales ca există șanse sa escaladeze mai mult, în urma represaliilor Israelului. Financial Times și Wall Street Journal au abordat situația într-o cheie pur jurnalistică, mai puțin de business. Au făcut update-uri minut de minut, oră de oră, ca și noi. Ce mi-a atras atenția e ca Financial Times a scris ca Orientul Mijlociu e un pas mai aproape de un „full-blown regional war”, un război la scară largă regional în Orientul Mijlociu, iar Wall Street Journal subliniază ca e pentru prima oară când e un atac direct de pe teritoriul iranian asupra Israelului. Legat de coturi, am văzut niște cifre: apărarea aeriană a Israelului, care sigur, a primit puțin ajutor de la SUA, britanici și francezi, a costat undeva la 5 milioane de shekeli israelieni, cam 1,3 miliarde de dolari pentru o singură seară de astfel de atacuri”, a explicat Răzvan Botea, jurnalist ZF, la Aleph News.

Citește și

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII