Costumul bikini al Prințesei Leia din Războiul Stelelor a fost vândut pentru 175.000 de dolari. Acesta este „unul dintre cele mai memorabile din istoria filmului”

Un costum auriu în stil bikini purtat de actrița Carrie Fisher în franciza cinematografică Războiul Stelelor a fost vândut la licitație pentru 175.000 de dolari (136.000 de lire sterline), conform SkyNews.

Prințesa Leia, personajul lui Fisher, a îmbrăcat celebrul costum în timp ce era înlănțuită de tronul lui Jabba the Hutt în filmul Episode VI – Return Of The Jedi din 1983. Șeful crimei Jabba a capturat-o pe Leia după ce aceasta a încercat să-l salveze pe Han Solo, interpretat de Harrison Ford. Leia a continuat să îl stranguleze pe Jabba, o creatură asemănătoare melcului, cu lanțul care îi fusese pus la gât.

Între timp, o miniatură a unei nave de luptă Y-Wing, „pilotată” de Gold Leader, care l-a ajutat pe Luke Skywalker (Mark Hamill) într-o misiune de distrugere a Stelei Morții în Star Wars: Episode IV – A New Hope din 1977, a fost vândută pentru 1,55 milioane de dolari (1,21 milioane de lire sterline) în urma unui război al ofertelor.

Y-Wing este una dintre cele doar două miniaturi de filmare Y-Wing „hero” (ceea ce înseamnă că a fost folosită în prim-planuri) construite de echipa de efecte vizuale Industrial Light and Magic. „Nu a văzut niciodată lumina zilei”, a declarat Heritage Auctions pe X. Designul de bază a venit de la Colin Cantwell, potrivit site-ului web al licitantului. Acesta s-a bazat pe o descriere aproximativă din partea regizorului George Lucas.

„Lucas a simțit nevoia să creeze forme distincte, astfel încât publicul să poată spune imediat dacă o navă este un „tip bun” sau „un tip rău”, se arată pe site.

Acesta a adăugat că miniatura măsoară 27,5 x 14,5 x 4,5 și a fost realizată din „rășină, stiren format în vid, acril și componente metalice peste o armătură internă din aluminiu, cu cinci puncte de montare, pictată și finisată de experți ca o navă spațială distrusă de luptă.

Costumul Prințesei Leia, inclusiv inelele de șold și brățările, a fost numit „unul dintre cele mai memorabile costume din istoria filmului” de către Heritage Auctions. Acesta se afla în aceeași colecție cu miniatura și a fost vândut vineri în Dallas.

Fisher a vorbit despre purtarea bikini în 2015, când a dezvăluit că l-a întrebat pe Lucas despre ținută, despre care a spus că o face vulnerabilă la „defecțiuni ocazionale de garderobă”. Ea a spus că a fost „oarecum mândră” de felul în care arăta în costumul de bikini, dar a și explicat: „Am probleme serioase de dismorfie corporală”.

Fisher a fost deschisă cu privire la luptele ei cu băutura și drogurile, precum și cu bolile mintale. A murit la vârsta de 60 de ani în Los Angeles în decembrie 2016.

Exit mobile version