• Disney începe cea de-a treia rundă de concedieri din acest an.
  • Este vorba de ultimul lot de concedieri care se așteaptă să elimine în total peste 7.000 de roluri.
  • Disney a renunțat recent la planurile de a construi un campus corporativ de aproape 900 de milioane de dolari în Florida.

Disney începe a treia rundă de concedieri din acest an, peste 2.500 de angajați urmând să își piardă locurile de muncă, au declarat surse pentru CNN și Deadline. Sunt tăiate în total aproximativ 7.000 de locuri de muncă în acest an, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor inițiate de directorul general Bob Iger, care a revenit la conducerea companiei după ce fostul șef Bob Chapek a fost demis în noiembrie, scrie Business Insider.

Iger a declarat anterior că Disney va pune în aplicare concedierile în trei tranșe, iar ultima va începe „înainte de începutul verii”. Deadline a relatat că această rundă de concedieri nu viza nicio divizie anume a companiei. Directorul financiar al Disney, Christine McCarthy, a declarat anterior, în cadrul unei recente teleconferințe privind câștigurile companiei, că reducerile de marketing și de personal de la Disney Media and Entertainment Distribution – unitatea de conținut și distribuție pe care Iger a desființat-o – vor constitui „cea mai mare parte a eficientizărilor” pe care compania le va introduce în acest an.

Disney renunță la planul de a realiza un campus corporativ în Florida

Rapoartele privind începerea celei de-a treia runde de concedieri vin la scurt timp după ce Disney a renunțat la planurile sale de a construi un campus corporativ de aproape 900 de milioane de dolari în Florida, din cauza unei combinații între revenirea lui Iger, măsurile de reducere a costurilor companiei și bătălia juridică cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Disney plănuia să mute peste 2.000 de angajați – majoritatea de la sediul său central din California – în noul campus. Unii se mutaseră deja înainte ca planurile să fie abandonate, potrivit The Journal.

Iger, care a ocupat funcția de director general între 2005 și 2020, a fost numit din nou în această funcție pentru un mandat de doi ani în noiembrie. De la revenire, el a fost implicat într-o dispută publică cu DeSantis, în urma căreia guvernatorul a încercat să elimine statutul de autoguvernare al Disney World Florida.

Citește și: