• Disney și-a anulat planurile de a muta locurile de muncă din California în Florida.
  • Anunțul a fost făcut cu doar câteva zile înainte ca DeSantis să candideze oficial la președinție.
  • De asemenea, a venit după ce DeSantis a semnat o serie de măsuri anti-trans în lege.

Walt Disney și-a abandonat joi planurile de a construi un campus de aproape 1 miliard de dolari în Florida, exact în momentul în care s-au scurs detalii despre iminenta cursă prezidențială a guvernatorului republican Ron DeSantis, scrie Business Insider.

Cele 2.000 de locuri de muncă care se îndreptau spre Florida nu vor mai părăsi acum California de Sud, unde are sediul companiei de divertisment. Disney World este cea mai mare atracție din Florida și are deja 75.000 de angajați în stat. CEO-ul Bob Iger pare să amenințe Florida recent, pe fondul luptei continue a companiei cu guvernatorul asupra persoanei care controlează terenul din jurul Disney World. Lupta a devenit din ce în ce mai acerbă și este în fața instanțelor.

„O întrebare: dorește statul să investim mai mult, să angajăm mai mulți oameni și să plătim mai multe taxe – sau nu?” a întrebat el în timpul apelului companiei privind veniturile din al doilea trimestru.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Decizia a atras o reacție imediată din partea campaniei Trump, iar Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei, a declarat pentru Insider că fostul președinte Donald Trump a prezis „retragerea lentă” a Disney pe Truth Social.

„Ron DeSanctimonious este prins în capcana șoarecilor”, a scris joi campania Trump pe Twitter.

DeSantis și Disney, blocați într-o luptă pentru putere

Numeroase rapoarte spun că DeSantis va oficializa începere campaniei prezidențiale săptămâna viitoare, demarând cu un eveniment la Miami. Anunțul Disney a venit și la o zi după ce DeSantis a semnat o serie de proiecte de lege anti-transgender care vor limita accesul la asistență medicală, utilizarea toaletelor publice și a curriculum-ului școlar.

„Se pare că politicile fanatice au consecințe”, a scris pe Twitter guvernatorul democrat Gavin Newsom din California, care a cerut Disney să nu mute lucrătorii din statul său în Florida. DeSantis și Disney au fost blocați într-o luptă pentru putere care a început atunci când Disney s-a opus public la o lege din Florida care limitează sever învățăturile despre identitatea de gen și orientarea sexuală în școlile publice.

DeSantis a numit membrii consiliului de administrație pentru a prelua districtul fiscal special de care se bucură Disney și a propus noi taxe, taxe și locuințe la prețuri accesibile și a propus posibilitatea de a construi o închisoare de stat în apropiere.

Wall Street Journal a fost primul care a dat vestea despre cele mai recente planuri ale Disney, printr-un e-mail intern de la Josh D’Amaro, șeful Parcurilor, Experiențe și Produse Disney. „În timp ce unii erau încântați de noul campus, știu că această decizie și circumstanțele din jurul acesteia au fost dificile pentru alții”, a scris D’Amaro, potrivit Journal. „Având în vedere schimbările considerabile care au avut loc de la anunțarea acestui proiect, inclusiv noua conducere și condițiile de afaceri în schimbare, am decis să nu mergem mai departe”.

E-mailul vine în timp ce compania intenționează să reducă peste 7.000 de locuri de muncă până în vară, iar Disney se află sub o nouă conducere încă din noiembrie. Planurile de relocare au avut loc inițial sub fostul CEO Bob Chapek.

Citește și