• Parlamentarii Adunării Naționale au votat miercuri seară cu 197-0, o propunere de lege pentru o mai bună prevenire și combatere a incendiilor de pădure.
  • Proiectul a trecut deja de Senat.
  • Un amendament adoptat de către legislatori ar interzice fumatul în sau în apropierea tuturor pădurilor atunci când autoritățile consideră că riscul de incendiu este ridicat.

Parlamentarii din Franța au votat pentru interzicerea fumatului în toate pădurile și zonele împădurite în timpul sezonului de incendii, ca parte a unei serii de măsuri propuse pentru a face față distrugerilor și pericolelor tot mai mari cauzate de incendiile cauzate de schimbările climatice, scrie AP News.

Parlamentarii Adunării Naționale au votat miercuri seară cu 197-0, o propunere de lege pentru o mai bună prevenire și combatere a incendiilor de pădure. Proiectul a trecut deja de Senat.

Un amendament adoptat de către legislatori ar interzice fumatul în sau în apropierea tuturor pădurilor atunci când autoritățile consideră că riscul de incendiu este ridicat. Sezonul de incendii care era de obicei vara se extinde acum și la alte luni în zonele afectate de secetă din sudul Franței și din alte părți ale Europei, unde încălzirea climatică prezintă cele mai mari riscuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pompierii francezi s-au luptat deja cu incendii care au distrus păduri și care au început neobișnuit de devreme în acest an. Seceta care a afectat Franța anul trecut a fost agravată de lipsa de precipitații din iarna trecută, ceea ce a făcut ca pădurile uscate să fie și mai expuse la un risc și mai mare.Interdicția privind fumatul se va baza pe o lege forestieră existentă care interzice deja aprinderea focului la mai puțin de 200 de metri de zonele împădurite. Aceasta are ca scop reducerea riscului de incendii provocate de țigări aruncate, o cauză frecventă a incendiilor, în special atunci când pădurile sunt uscate. Guvernul afirmă că activitatea umană este de departe cel mai frecvent declanșator al incendiilor de pădure din Franța, fiind responsabilă pentru 90% dintre incendii.

Parlamentarul Anthony Brosse, care a propus amendamentul privind fumatul, a declarat că acesta va face legislația mai clară pentru cetățenii francezi. Senatorii și deputații Adunării Naționale vor lucra în continuare la un proiect final al propunerii de lege înainte de așteptata sa adoptare.

Incendiile de pădure afectează de mult timp în mod regulat Franța, una dintre cele mai împădurite țări din Europa. În general, acestea obișnuiau să înceapă mai târziu în cursul anului. În prezent, marile incendii de pădure din Europa încep mai devreme, devin mai frecvente și mai greu de oprit și provoacă mai multe pagube. Oamenii de știință spun că acestea se vor înrăutăți probabil pe măsură ce schimbările climatice se intensifică. Regiunea mediteraneană se încălzește mai repede decât media globală.

Citește și