• Un soft de telefonie mobilă va asigura că treburile casnice sunt împărțite în mod egal între sexe.
  • Aplicația este concepută cu gândul la cupluri și familii, dar ar putea fi folosită și pentru a împărți sarcinile între copii sau colegi de cameră.
  • Guvernul a deschis licitația pentru desemnarea companiei care va produce aplicația, cu un buget de 211.000 de euro.

Spania a lansat o aplicație pentru ca femeile să poată număra treburile casnice ale soțului lor și să se asigure că sarcinile sunt împărțite în mod egal, scrie The Telegraph. Scopul acestui software, care va fi lansat în această vară, este ca toate cuplurile și familiile să realizeze o distribuție mai eficientă” a sarcinilor casnice, a declarat Ángela Rodríguez, secretar de stat pentru egalitate într-un guvern de stânga care a făcut din feminism o parte din identitatea sa principală.

Aplicația este foarte asemănătoare cu cele folosite pentru a măsura împărțirea cheltuielilor de călătorie”, a declarat Rodríguez. Ea a adăugat că designul programului va fi îndrăzneț” și va fi capabil să urmărească progresul unei varietăți de sarcini casnice, reflectând astfel povara mentală” pe care o implică munca casnică și îndatoririle de îngrijire.

Aplicația este concepută cu gândul la cupluri și familii, dar ar putea fi folosită și pentru a împărți sarcinile între copii sau colegi de cameră, a mai spus Rodríguez. Guvernul a deschis licitația pentru desemnarea companiei care va produce aplicația, cu un buget de 211.000 de euro.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ZELENSKI PRIMEȘTE AJUTOR DIN GERMANIA
DISPUTA PATRIOT SE MUTĂ LA CSAT
HAMAS RĂSPUNDE CERERII DE PACE
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
FRANCOISE HARDY A MURIT

Spania vrea împărțirea egală a treburilor casnice

Majoritatea bărbaților din Spania continuă să facă mult mai puțin decât partea lor echitabilă atunci când vine vorba de treburile casnice. Potrivit unui studiu realizat anul trecut de INE, institutul de statistică de stat, 50% dintre femeile din relațiile heterosexuale spun că ele efectuează majoritatea treburilor casnice, față de doar 4% dintre bărbați.

De asemenea, 40% dintre femei sunt principalele persoane care se ocupă de îngrijirea unui copil, același lucru fiind valabil pentru 5% dintre bărbați. Noi, femeile, petrecem mai mult timp cu sarcinile casnice decât bărbații”, a declarat Rodríguez, vorbind la Geneva, în cadrul unei convenții a Comitetului pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor, un organism al Națiunilor Unite.

Ministerul spaniol al egalității a introdus o serie de reforme de când guvernul de stânga al premierului Pedro Sánchez a preluat puterea în urmă cu cinci ani, inclusiv o legislație pentru a crește accesul la avort, a introduce concediul menstrual pentru femeile cu dureri menstruale severe și a crea o lege a violului bazată pe consimțământ. Aceasta din urmă s-a dovedit controversată, însă, după ce peste o mie de pedepse cu închisoarea pentru infractorii sexuali condamnați au fost reduse ca urmare a modificărilor aduse codului penal.

Citește și