• Un licitant bogat a plătit o sumă record pentru o plăcuță de înmatriculare auto rară în Dubai.
  • Acesta a depășit un record stabilit în Emiratele Arabe Unite în urmă cu mai bine de zece ani.
  • Încasările vor merge către inițiativa globală de ajutor alimentar a conducătorului Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid.

În Emiratele Arabe Unite există deja o tradiție din a scoate la licitație, în scopuri caritabile, plăcuțe de înmatriculare costisitoare, folosite de cei mai bogați pentru a-și expune statutul și averea. Emirates Auction LLC a vândut numărul de înmatriculare P 7 – care, la prima vedere, pare a fi doar numărul 7, cu P-ul în lateral, sâmbătă, în cadrul unei licitații caritabile, potrivit companiei, relatează The Peninsula Quatar.

Cea mai recentă licitație a depășit recordul stabilit în 2008 de omul de afaceri local Saeed Abdul Ghaffar Khouri, care a plătit 14 milioane de dolari pentru o plăcuță cu numărul 1 din Abu Dhabi.

Sursă: Emirates Auction LLC

Astfel de plăcuțe au ajuns la prețuri uluitoare și în afara Orientului Mijlociu: La începutul acestui an, cineva a cumpărat o plăcuță cu o singură literă R” la o licitație din Hong Kong pentru 25,5 milioane de dolari HK (3,2 milioane de dolari). Guinness World Records și Emirates Auction nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Banii încasați vor merge către inițiativa globală de ajutor alimentar a conducătorului Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid, 1 Billion Meals Endowment. Nu s-a aflat cine este câștigătorul licitației din acest weekend.

Citește și