• Dacă crezi că a vedea o eclipsă totală a soarelui va fi o plăcere ieftină, te înșeli.
  • Luni, 8 aprilie, SUA va experimenta prima eclipsă totală de la 2017 – iar costul pentru a o vedea este deja în creștere.
  • Întregul ciclu al eclipsei durează două ore și jumătate, dar totalitatea, când luna trece între Pământ și soare, transformând ziua în noapte, durează doar sub patru minute.

Dacă crezi că a vedea o eclipsă totală a soarelui va fi o plăcere ieftină, te înșeli. Luni, 8 aprilie, SUA va experimenta prima eclipsă totală de la 2017 – iar costul pentru a o vedea este deja în creștere, conform NY Post.

„Zona totalității”, unde poți vedea soarele dispărând complet, merge de pe coasta Pacificului din Mexic pe un traseu nord-estic prin Texas, Arkansas, Illinois, Missouri, Indiana, Ohio, New York, Vermont, New Hampshire și Maine înainte de a trece prin provinciile maritime ale Canadei.

Și pe acest traseu, banii tăi pot dispărea deja. Întregul ciclu al eclipsei durează două ore și jumătate, dar totalitatea, când luna trece între Pământ și soare, transformând ziua în noapte, durează doar sub patru minute.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

În Killeen, Texas, Fairfield Inn by Marriott oferă camere pentru 809 dolari pe 8 aprilie. O săptămână mai târziu, aceeași cazare costă 103 dolari.

Pe de altă parte, cei care cheltuie pentru prețurile eclipsei nu vor fi singuri în Killeen. Se află în comitatul Bell, unde se așteaptă ca populația de 400.000 de locuitori să se dubleze, iar unul dintre judecătorii de acolo, David Blackburn, a emis deja o declarație locală de dezastru. Școlile din comitat vor fi închise pe 8 aprilie, iar locuitorilor li se cere să-și facă provizii de alimente și benzină.

Mai spre nord-est, Cape Girardeau, Missouri, are un apartament Airbnb cu o cameră la 1.350 dolari.

În Terre Haute, Indiana, cel mai bine cunoscut pentru camera federală de execuție, Holiday Inn Express costă în mod normal 135 dolari pe noapte, dar este rezervat duminică noaptea înainte de eclipsă și costă 459 dolari pentru cei care rămân să petreacă.

În Cleveland, Ohio, aproape fiecare hotel este vândut duminică noaptea, dar sunt disponibile apartamente Airbnb. Un apartament cu o cameră în centrul orașului este prețuit la 3.500 dolari pentru o singură noapte.

Citește și