• Economia Chinei a înregistrat o creștere mai puternică decât se aștepta la începutul acestui an.
  • Producția industrială a urcat cu 6,1% în primul trimestru față de anul trecut, stimulată de creșterea puternică a producției de înaltă tehnologie.
  • Producția de echipamente de imprimare 3D, de stații de încărcare pentru vehicule electrice (VE) și de componente electronice au crescut cu aproximativ 40% față de anul precedent.

Economia Chinei a înregistrat o creștere mai puternică decât se aștepta la începutul acestui an, în mare parte datorită creșterii producției de înaltă tehnologie.

Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,3% în primul trimestru față de anul trecut, potrivit datelor publicate marți de Biroul Național de Statistică, scrie CNN. Această creștere a depășit estimarea de 4,6%, prognozată într-un sondaj Reuters realizat în rândul economiștilor. De asemenea, a marcat o accelerare față de creșterea de 5,2% din precedentele trei luni.

„Economia chineză a avut un start bun în primul trimestru … punând o bază bună pentru atingerea obiectivelor pentru întregul an”, a declarat Sheng Laiyun, purtător de cuvânt al BNS, la o conferință de presă la Beijing.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Laiyun recunoscut că „fundația pentru stabilitate și îmbunătățire economică nu este încă solidă”.

Producția industrială a urcat cu 6,1% în primul trimestru față de anul trecut, stimulată de creșterea puternică a producției de înaltă tehnologie.

Producția de echipamente de imprimare 3D, de stații de încărcare pentru vehicule electrice (VE) și de componente electronice au crescut cu aproximativ 40% față de anul precedent.

Citește și