• Elon Musk plănuiește să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de dolari pe racheta SpaceX Starship în 2023, a informat CNBC.
  • Într-un Twitter Space, Musk a spus că lansarea din 20 aprilie, care s-a încheiat cu o explozie, a depășit „puțin” așteptările.
  • Potrivit miliardarului tehnologic, există o probabilitate de 80% ca Starship să ajungă pe orbită în 2023.

Elon Musk are încă planuri mari pentru SpaceX și racheta sa Starship anul acesta, în ciuda faptului că mega-racheta a explodat la scurt timp după ce a părăsit rampa de lansare la începutul acestei luni, scrie Business Insider.

Sâmbătă, miliardarul a vorbit despre deficiențele și succesele lansării din 20 aprilie. Musk a spus că se așteaptă ca SpaceX să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de dolari pe racheta Starship în 2023 fără a strânge fonduri suplimentare, potrivit CNBC.

Reporterul spațial CNBC, Michael Sheetz, a postat live discuția găzduită de CEO-ul Twitter. „Nu anticipăm că trebuie să strângem fonduri… nu credem că trebuie să strângem fonduri”, a spus fondatorul SpaceX. Elon Musk a felicitat echipa SpaceX pentru o „lansare de test incitantă” după ce mega-racheta a explodat, scriind într-un tweet că „a învățat multe pentru următoarea lansare de test în câteva luni”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În ceea ce privește cronologia, Musk a spus că există o probabilitate de 80% ca nava să ajungă pe orbită în 2023, iar șansele sunt și mai mari pentru anul următor. „Cred că o schimbare aproape de 100% a atingerii orbitei în 12 luni”, a spus el.

La decolare, pe 20 aprilie, motoarele mega-rachetei cu 40 de etaje au trimis resturi zburând în aer, care și-au făcut chiar drum spre un oraș la aproximativ cinci mile distanță. Apoi, la aproximativ 24 de mile deasupra solului, amplificatorul nu a reușit să se separe, provocând ruperea rachetei și lăsând echipei SpaceX de ales decât să o distrugă într-o explozie.

De la lansare, Musk a rămas optimist cu privire la încercarea din nou în șase până la opt săptămâni deoarece SpaceX lucrează la mai multe prototipuri de Starship. El și-a felicitat, de asemenea, echipa pentru munca grea.

Citește și