Elon Musk plănuiește să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de dolari pe racheta Starship în 2023 după ce prima a explodat

Elon Musk are încă planuri mari pentru SpaceX și racheta sa Starship anul acesta, în ciuda faptului că mega-racheta a explodat la scurt timp după ce a părăsit rampa de lansare la începutul acestei luni, scrie Business Insider.

Sâmbătă, miliardarul a vorbit despre deficiențele și succesele lansării din 20 aprilie. Musk a spus că se așteaptă ca SpaceX să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de dolari pe racheta Starship în 2023 fără a strânge fonduri suplimentare, potrivit CNBC.

Reporterul spațial CNBC, Michael Sheetz, a postat live discuția găzduită de CEO-ul Twitter. „Nu anticipăm că trebuie să strângem fonduri… nu credem că trebuie să strângem fonduri”, a spus fondatorul SpaceX. Elon Musk a felicitat echipa SpaceX pentru o „lansare de test incitantă” după ce mega-racheta a explodat, scriind într-un tweet că „a învățat multe pentru următoarea lansare de test în câteva luni”.

În ceea ce privește cronologia, Musk a spus că există o probabilitate de 80% ca nava să ajungă pe orbită în 2023, iar șansele sunt și mai mari pentru anul următor. „Cred că o schimbare aproape de 100% a atingerii orbitei în 12 luni”, a spus el.

La decolare, pe 20 aprilie, motoarele mega-rachetei cu 40 de etaje au trimis resturi zburând în aer, care și-au făcut chiar drum spre un oraș la aproximativ cinci mile distanță. Apoi, la aproximativ 24 de mile deasupra solului, amplificatorul nu a reușit să se separe, provocând ruperea rachetei și lăsând echipei SpaceX de ales decât să o distrugă într-o explozie.

De la lansare, Musk a rămas optimist cu privire la încercarea din nou în șase până la opt săptămâni deoarece SpaceX lucrează la mai multe prototipuri de Starship. El și-a felicitat, de asemenea, echipa pentru munca grea.

Citește și

Exit mobile version