• Musk s-a confruntat cu acuzații de antisemitism în noiembrie.
  • Miliardarul va pleca într-o călătorie de două zile în Polonia, care va începe luni, cu doar o săptămână înainte de Ziua internațională de comemorare a Holocaustului.
  • Musk a criticat public Liga Anti-Defăimare, o altă organizație care luptă împotriva antisemitismului.

Elon Musk va participa săptămâna viitoare la un grup de discuții online despre antisemitism și va vizita lagărul de exterminare de la Auschwitz, la câteva luni după ce a fost criticat pentru că a susținut o teorie a conspirației evreiești pe site-ul său de socializare X, scrie The Independent.

Musk s-a confruntat cu acuzații de antisemitism în noiembrie, când a răspuns: Ai spus adevărul real” la o postare pe X care făcea afirmația falsă că comunitățile evreiești împing ura împotriva albilor.

Casa Albă a condamnat imediat comentariile sale, în timp ce Musk a fost certat de președintele Isaac Herzog în timpul unei călătorii în Israel. Musk a declarat că aprobarea a fost o greșeală, descriind-o drept unul dintre cele mai prostești” lucruri pe care le-a făcut pe platformă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

În prezent, se pare că va pleca într-o călătorie de două zile în Polonia, care va începe luni, cu doar o săptămână înainte de Ziua internațională de comemorare a Holocaustului, pe 27 ianuarie, care comemorează cele șase milioane de evrei uciși de partidul nazist al lui Adolf Hitler. Vizita a fost organizată de Asociația Evreilor Europeni pentru a crește gradul de conștientizare a creșterii antisemitismului de la invazia Israelului în Gaza ca represalii la atacurile Hamas din 7 octombrie.

Viceministrul polonez de externe, Andrzej Szejna, a declarat: Toată lumea recunoaște că naționalismul, populismul, rasismul și toate manifestările de xenofobie și ură reprezintă o mare amenințare pentru democrație, drepturile omului și UE. Cred că acesta este probabil motivul pentru care domnul Musk se numără printre invitații care și-au confirmat prezența.”

De asemenea, Musk a criticat public Liga Anti-Defăimare, o altă organizație care luptă împotriva antisemitismului, purtătorul de cuvânt al acesteia adăugând că antreprenorul ar beneficia de pe urma vizitei.

Oricine are ocazia să fie martor la atrocitățile care au avut loc la Auschwitz-Birkenau ar trebui să meargă”, a declarat Todd Gutnick, de la grup. Auschwitz servește drept ultima reamintire a ceea ce se poate întâmpla atunci când o societate sau liderii săi sunt consumați de antisemitism”.

Citește și