• Etiopia anunță interzicerea imediată a mașinilor cu ardere internă.
  • E o decizie care vine din dorința de a combate poluarea și dependența de combustibili fosili.
  • B. Alecu, senior editor ZF: UE va trece mult mai repede la EV-uri, cum e planul pt. 2035.

6 miliarde de euro. Atât au costat o țară importurile de combustibil pentru mașini doar anul trecut. Așa că a decis să le interzică total! Este vorba despre Etiopia, prima țară din lume care ia o asemenea decizie.

Bogdan Alecu, senior editor ZF spune că și în unele țări din UE s-ar putea întâmpla acest lucru mult mai repede față de planul inițial pentru 2035.

Etiopia a importat destul de mult petrol și implicit avem nevoie de valută pentru a achita factura. Mai mult, tot etiopienii au investit foarte mult în energie verde, în energie regenerabilă și implicit, trebuie să o folosească. Pe de altă parte, confruntându-se cu un deficit de valută, nu mai voiau să plătească pentru petrol, deci, singura posibilitate este de a elimina din ecuație consumul”, spune Bogdan Alecu.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Anul viitor, Norvegia va urma exemplul Etiopiei. Adrian Mitrea este analist pe piața auto și spune că e o mișcare curajoasă, și neașteptată în același timp. Cu un potențial de transformare uluitor. Însă nu va fi ușor.

„Trendul a început deja și se poate vedea în Europa, în mai multe țări, în Norvegia, în general în țările nordice, din nordul Europei, toate au îmbrățișat destul de puternic automobilul electric, dar să fie o măsură atât de radicală așa cum am citit astăzi la știri că Etiopia vrea să interzică mașinile pe combust e cu totul și foarte rapid. Asta e ceva ce n-a mai făcut nimeni până acum.” A spus Adrian Mitrea.

Citește și