• Făina de greieri ajunge pe rafturile supermarketurilor din România.
  • Asta, după ce Uniunea Europeană a dat undă verde folosirii ei.
  • Deocamdată prețul ei este unul extrem de mare, un kilogram ajunge să coste aproape 1.000 de lei. Însă proprietățile nutritive sunt pe măsură.

Făina de greieri ajunge pe rafturile supermarketurilor din România. Asta, după ce Uniunea Europeană a dat undă verde folosirii ei. Deocamdată prețul ei este unul extrem de mare, un kilogram ajunge să coste aproape 1.000 de lei. Însă proprietățile nutritive sunt pe măsură.

Nutriționistul Cristian Mărgărit spune că această făină conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită. În plus, are mai mult Omega-3 și Omega-6 decât somonul.

Deși pentru noi este acest prag psihologic foarte important, în realitate ele sunt comestibile, pot fi mâncate și aduc nenumărate debenficii. Avem proteine, ceea ce este foarte important. Avem vitamine, minerale și tot felul de alte substanțe sănătoase. Diverse enzime și antioxidanți.” , spune Cristian Mărgărit, nutriționist.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Făina de greieri poate fi folosită pentru producerea pâinii, a biscuiților și a ciocolatei. În ce alte rețete o poți include, chiar la tine acasă, îți spune Davide, un bucătar chef italian.

Astăzi facem o lipie cu hummus. Amesteci cu grijă făina, adăugi apă, sare, ulei și începei să frământi până obți un aluat omogen. Făina de greieri este compusă din aproape 70% proteine. Lăsați-l să se răcească și serviți piadinele voastre fabuloase umplute cu două linguri de hummus, garnisite cu niște pătrunjel, roșii proaspete și ceapă după gust” , spune cheful.

În ultimii ani, Uniunea Europeană a aprobat mai multe insecte ca alimente noi, printre care și viermii de făină.

Radu Mușetescu, profesor universitar în economie, spune că de acum înainte, vom găsi tot mai des aceste alimente în magazine sau restaurante.

„Toată această industrie face parte din ceea ce noi numim biotehnologie. Evident că se află într-un proces exploratoriu de a experimenta noi tipuri de mancare pentru ca să poată avansa cu cercetările în continuare”.