Frica de șefi îi face pe angajați să mintă mai mult decât de obicei. Care sunt motivele pentru care nu mărturisesc adevărul

Frica de șefi îi face pe angajați să mintă mai mult decât de obicei. Dacă un om minte de 3 ori în primele 10 minute în care cunoaște pe cineva, în ceea ce privește relația șef – angajat, în America, angajații spun că își mint șefii în mod constant – mai ales atunci când li se cere să-și dea cu părerea cu privire la ce poate fi îmbunătățit într-o activitate la job. Angajații mărturisesc că nu le spun șefilor adevărul pentru că simt că dacă o fac, vor fi dați afară, luați la rost în public și penalizați financiar. Ba mai mult, în America, 5 din 10 angajați cred că șefii lor sunt narcisiști, însetați după putere și nu sunt în stare să accepte să fie criticați.

Frica de la birou se transferă și acasă – mai ales atunci când angajații își invită șefii la cină.  O practică des văzută în filmele americane, cina cu șeful îi stresează pe angajați care se tem că după cină, șeful o să aibă o părere proastă despre ei. Fie că e vorba de mâncare, de ușa de la baie ruptă, culoarea pereților sau comportamentul partenerilor lor în interacțiunea socială cu șeful, marea majoritate a angajaților evită să-și invite șefii la cină.

Șefii pe de-altă parte, scrie Financial Times, consideră că această frică nu este justificată – iar statistica este de partea lor. Majoritate a angajaților care își invită șefii la cină dezvoltă relații de încredere cu aceștia pe termen lung care în multe situații – duc la oportunități de lucru dincolo de jobul existent.

Mulți angajați – în principal din America, nu le spun șefilor adevărul pentru că
– nu vor să fie dați afară
– nu vor să fie luați la rost
– nu vor să fie penalizați financiar
– nu vor să fie prea direcți în ceea ce privește adevărul
– mulți angajați cred că șefii sunt narcisiști și vor numai putere.

Citește și

Exit mobile version