- Milenialii și generația Z își exprimă cu mândrie opțiunea de a achiziționa diamante cultivate în laborator pe rețelele sociale.
- Unele companii din India promovează diamantele ca fiind ecologice, deși nu sunt.
- Prețul unui astfel de diamant variază între 1.500 și 8.000 de dolari, potrivit Forbes.
În SUA, vânzările de diamante cultivate în laborator au crescut semnificativ, cu 16% în 2023 față de anul precedent, lucru care reflectă o tendință tot mai mare către bijuterii sustenabile. Pe rețelele sociale, milenialii și generația Z își exprimă cu mândrie opțiunea de a achiziționa diamante cultivate în laborator. Prețul unui astfel de diamant variază între 1.500 și 8.000 de dolari, potrivit Forbes.
Un magazin de bijuterii din Philadelphia susține că toate diamantele lor de laborator fie sunt fabricate în mare parte cu energie regenerabilă, fie emisiile care au dus la fabricarea lor sunt contracarate cu credite de carbon, prin care sunt plătite activități precum plantarea de copaci, care captează carbonul.
„Există unele diamante artificiale care sunt produse cu ajutorul energiei hidroelectrice sau solare, iar apoi există unele operațiuni de producție a diamantelor naturale, care sunt foarte eficiente și foarte bine gândite din punct de vedere al impactului asupra mediului. Așadar, există o mulțime de variații. Cred că dacă se spune că diamantele artificiale sunt o alternativă ecologică, este o afirmație prea simplă. Este mult mai nuanțat decât atât,” spune Paul Zimnisky, analist al industriei de diamante.
Mai multe companii din India, unde aproximativ 75% din energia electrică provine din arderea cărbunelui folosesc cuvinte precum „durabil” și „ecologic” pe site-urile lor web, dar nu publică rapoartele care arată impactul asupra mediului.
Citește și: