• Krill au brevetat un material asemănător plasticului numit Rekrill, complet organic și biodegradabil.
  • Modelele lui Krill includ suporturi de cărți, scaune, ceasuri, boluri și o lampă numită Ohmie.
  • Raportul Fundației Circle Economy arată că doar 7,2% din toate materialele folosite sunt reciclate înapoi în economie.

O companie pe nume Krill din Milano face din resturile organice un material 100% organic și durabil din care realizează obiecte de design.

Deșeurile alimentare sunt uscate și zdrobite într-o pulbere foarte fină. Apoi, pulberea este combinată cu o alternativă din plastic biodegradabilă. Compusul este apoi transformat într-un filament și, folosind o bobină, introdus într-o imprimantă 3D.

Modelele lui Krill includ suporturi de cărți, scaune, ceasuri, boluri și o lampă numită Ohmie. Lampa Ohmie durează aproximativ trei ore pentru a se imprima, dar timpul de imprimare poate varia în funcție de produs.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„După trei sau patru ani, trebuie să-ți schimbi mobilierul”, spune Marco Di Maio, director de operațiuni la Krill. „Dar dacă tot acel mobilier ar fi făcut din materialele noastre, am fi capabili să le recuperăm, să le zdrobim și să imprimăm alt mobilier cu același material. Dacă, din greșeală, orice material de-al nostru ajunge în ocean, este biodegradabil și nu produce microplastice.”

Potrivit unui raport recent al Fundației Circle Economy, doar 7,2% din toate materialele folosite sunt reciclate înapoi în economie.

Citește și: