• Inflection AI a fost susținut de Microsoft, Nvidia și de miliardarii Reid Hoffman, Bill Gates și Eric Schmidt.
  • Mustafa Suleyman susține că proiectul este evaluat la 4 miliarde de dolari.
  • Inflection A.I. se laudă cu cea mai bună configurație hardware de inteligență artificială din lume.

La mai puțin de două luni de la lansarea primului lor chatbot Pi, startup-ul de inteligență artificială Inflection AI și CEO-ul Mustafa Suleyman au obținut o nouă finanțare de 1,3 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, cofondatorul Microsoft, Bill Gates și fostul CEO al Google, Eric Schmidt au investit personal, iar Nvidia este singurul investitor nou din grup.

Noua finanțare evaluează Inflection la 4 miliarde de dolari, potrivit unei surse care are cunoștință de tranzacție. Inflection a declarat că firma și Suleyman au rămas acționari majoritari și a refuzat să facă alte comentarii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ce a declarat Suleyman

Într-un interviu, Suleyman a declarat că grupul format, în mare parte din persoane din interior, a propus investiția suplimentară după ce Inflection a fost „copleșit de oferte” în urma lansării lui Pi, robotul său de conversație.

„Cred că oamenii pot vedea că este doar vârful aisbergului”, a declarat Suleyman, el a adăugt: „Avem toți banii de care avem nevoie pentru a funcționa și a opera.”

Pi folosește tehnologia generativă AI, similară cu ChatGPT, pentru a interacționa cu utilizatorii prin dialoguri, permițând oamenilor să pună întrebări și să împărtășească feedback. Inflection a declarat că dorește să construiască o inteligență artificială personală care să îi ajute pe oameni să planifice, să se programeze, să adune informații și să îndeplinească alte sarcini.

Citește și: