• Figure A.I. se axează pe dezvoltarea roboților umanoizi care vor prelua munca periculoasă.
  • Start-up-ul atrage finanțări de 675 milioane$, de la giganți precum Nvidia, Bezos și Microsoft.
  • Figure01 are capacitatea de a gândi, învăța și interacționa în mod sigur cu mediul și cu oamenii.

Jeff Bezos, alături de giganți precum Nvidia din domeniul Tech, aruncă bani serioși într-un start-up axat pe inteligența artificială și roboți umanoizi. Pe fondul lipsei forței de muncă, roboții vor avea job-uri periculoase în depozit.

Cu ce vine nou acest robot?

În primul rând va prelua locurile de muncă periculoase din depozit, pentru siguranța angajaților. Practic are misiunea de a completa locurile de muncă pentru care resursele umane sunt insuficiente. Acesta dispune de inteligență artificială avansată, având capacitatea de a gândi, învăța și interacționa în mod sigur cu mediul și cu oamenii.

Figure A.I., e un start-up axat pe dezvoltarea roboților umanoizi, ce a atras o finanțare de aproximativ 675 de milioane de dolari. Și sunt mulți investitori de talie mondială: OpenAI, Nvidia, Intel Corp, toți au contribuit cu sume destul de frumoase. De exemplu Bezos, fondatorul Amazon a contribuit cu 100 de milioane, iar Microsoft a investit până acum 95 de milioane de dolari. Așteptăm să vedem reacțiile Tesla, că știi că Tesla dezvoltă de mult timp prorii roboți. Totuși, noul start-up are o poziție mai privilegiată față de Tesla, pentru că are susținere puternică din partea marilor giganți. Suntem în secolul tehnologiei și chiar se mișcă foarte rapid!

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
INCENDIU PUTERNIC ÎN BUCUREȘTI
CUM A INVENTAT ZUCKERBERG „POKE”?
BILLIE ȘI LANA AU CÂNTAT LA COACHELLA
PREDOIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU COTROCENI
FLYFREE ZBOARĂ CU 16 ELICE

Citește și