Jeff Bezos investește într-un start-up axat pe A.I. și roboți umanoizi. Ce job-uri vor prelua roboții

Jeff Bezos, alături de giganți precum Nvidia din domeniul Tech, aruncă bani serioși într-un start-up axat pe inteligența artificială și roboți umanoizi. Pe fondul lipsei forței de muncă, roboții vor avea job-uri periculoase în depozit.

Cu ce vine nou acest robot?

În primul rând va prelua locurile de muncă periculoase din depozit, pentru siguranța angajaților. Practic are misiunea de a completa locurile de muncă pentru care resursele umane sunt insuficiente. Acesta dispune de inteligență artificială avansată, având capacitatea de a gândi, învăța și interacționa în mod sigur cu mediul și cu oamenii.

Figure A.I., e un start-up axat pe dezvoltarea roboților umanoizi, ce a atras o finanțare de aproximativ 675 de milioane de dolari. Și sunt mulți investitori de talie mondială: OpenAI, Nvidia, Intel Corp, toți au contribuit cu sume destul de frumoase. De exemplu Bezos, fondatorul Amazon a contribuit cu 100 de milioane, iar Microsoft a investit până acum 95 de milioane de dolari. Așteptăm să vedem reacțiile Tesla, că știi că Tesla dezvoltă de mult timp prorii roboți. Totuși, noul start-up are o poziție mai privilegiată față de Tesla, pentru că are susținere puternică din partea marilor giganți. Suntem în secolul tehnologiei și chiar se mișcă foarte rapid!

Citește și

Exit mobile version