• Jeff Bezos tocmai a cumpărat un al treilea conac pe insula din zona Miami, cunoscută sub numele de Billionaire Bunker.
  • Bezos a plătit 90 de milioane de dolari pentru această casă, care a fost vândută ultima dată în 1998 pentru 2,5 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.
  • Anterior, el a cumpărat mai multe case învecinate din zona Seattle pentru securitatea și personalul său.

Fondatorul miliardar al Amazon a cumpărat o a treia casă pe insula Indian Creek pentru 90 de milioane de dolari, într-o tranzacție în afara pieței, potrivit Business Insider.

Indian Creek este cunoscută sub numele de Billionaire Bunker și se află pe Biscayne Bay. Insula exclusivistă, cu propriul primar și forțe de poliție, găzduiește mai puțin de 100 de rezidenți, printre care Ivanka Trump și Tom Brady, și este accesibilă doar printr-un pod închis.

Bezos intenționează să locuiască în casa cu șase dormitoare – care a fost vândută ultima dată în 1998 pentru 2,5 milioane de dolari – în timp ce va demola alte două case pe care le-a cumpărat pe insulă, a precizat Bloomberg.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

El a cumpărat pentru prima dată o vilă pe malul apei în valoare de 68 de milioane de dolari în august, pe Indian Creek. Câteva luni mai târziu, a pus mâna pe o vilă cu șapte dormitoare pentru 79 de milioane de dolari.

Bezos și-a anunțat mutarea la Miami în noiembrie, spunând că vrea să fie mai aproape de părinții săi și de operațiunile Blue Origin de la Cape Canaveral. Este posibil ca și codul fiscal favorabil al Floridei (este unul dintre cele opt state care nu au un impozit pe câștigurile de capital) să fi jucat un rol.

Madeline Berg și Katherine Long de la Business Insider au relatat anterior că Bezos pleacă din Seattle cu un total de opt proprietăți, în valoare de 190 de milioane de dolari, conform estimărilor Zillow.

El este a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Vastul său imperiu imobiliar cuprinde, de asemenea, două vile învecinate din Beverly Hills, California, o fermă în Texas și un superyacht de 500 de milioane de dolari numit Koru.

Miliardarul nu este străin de achiziționarea mai multor proprietăți învecinate. Bezos a procedat la fel și la fosta sa reședință din enclava Hunts Point de lângă Seattle, folosind unele dintre case pentru securitatea și personalul său.

Citește și