• Automobilul de Formula 1 care i-a dat startul victoriei lui Michael Schumacher cu Ferrari va fi scos la licitație în această primăvară.
  • Schumacher a obținut o victorie și două pole-position-uri la bordul mașinii de curse F1-2000.
  • Un alt automobil, Ferrari F2003-GA al lui Schumacher a fost vândut cu aproape 15 milioane de dolari anul trecut la vânzarea Sotheby’s Luxury Week din Geneva.

Legendarul F1-2000 care l-a ajutat pe pilotul german Michael Schumacher să obțină primul său titlu la campionatul mondial Championship for the Prancing Horse în 2000 și a adus mărcii primul titlu mondial în 21 de ani, va fi scos la licitație în acestă primăvară.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?
Foto- RM Sotheby’s

Acest exemplar special (Chassis 198) a fost folosit inițial ca mașină de rezervă a echipei, dar a fost înlocuit după ce Schumacher și-a avariat mașina de curse în calificările pentru Marele Premiu al Braziliei. El a câștigat cursa respectivă cu automobilul 198, apoi a obținut pole position-uri la Marele Premiu al Spaniei și Monaco la volanul aceleiași mașini de curse.

Foto- RM Sotheby’s

Schumacher a câștigat patru campionate consecutive cu Ferrari în ceea ce a fost o perioadă de dominație fără precedent în acest sport. F1 a fost echipat cu un motor V-10 care putea produce aproximativ 780 de cai prin intermediul unei cutii de viteze cu șapte trepte.

Foto- RM Sotheby’s


Chassis 198 va fi oferit prin intermediul unei licitații Sotheby’s care se va desfășura între 3 și 12 aprilie. Înainte de vânzare, mașina va fi expusă la Hong Kong între 1 și 6 aprilie. Estimarea este disponibilă la cerere.
Un alt automobil, Ferrari F2003-GA al lui Schumacher a fost vândut cu aproape 15 milioane de dolari anul trecut la vânzarea Sotheby’s Luxury Week din Geneva, devenind astfel cea mai valoroasă mașină de Formula 1 din epoca modernă. Recordul anterior era deținut de un alt Ferrari al lui Schumacher, care s-a vândut pentru 7,5 milioane de dolari la Sotheby’s în 2017.

Citește și: