• Antreprenorul Jim Irsay pune la bătaie 20 de milioane de dolari pentru mutarea lui Tokitae.
  • Orca Tokitae se află în captivitate de 53 de ani, iar sănătatea ei s-a deteriorat.
  • Tokitae urmează să fie mutată în 18-24 de luni în Puget Sound de pe coasta statului Washington.

Miliardarul Jim Irsay pune la bătaie 20 de milioane de dolari pentru salvarea balenei Tokitae. Orca se află în captivitate de 53 de ani, iar patronul celor de la Indianapolis Colts a anunțat că va finanța transportul lui Tokitae în apele de pe coasta statului Washington, acolo unde activiștii speră să-și găsească mama.

De mai bine de un an mai mulți activiști fac lobby pentru ca Tokitae să fie mutată de la acvariul din Miami, unde se află de mai bine de 50 de ani. Ei bine, acum a apărut cel care poate transforma planul în realitate. Jim Irsay, cel care are o avere de 3.9 miliarde de dolari, a anunțat că a demarat planul și a investit deja 500.000 de dolari. Tokitae, cea care trăiești din 1970 într-o bazin mult prea mic pentru ea, va fi transportată într-un acvariu de sticlă special construit în acest scop.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Va fi dusă apoi mai bine de 4.000 de kilometri până pe coasta statului Washington în Puget Sound, acolo unde Tokitae ar putea înota liberă. Mai mult, experții spun că Tokitae emite sunete de chemare către specia ei învățate în copilărie.

De asemenea, există speranțe că mama lui Tokitae încă este în viață în acea zonă unde va fi transportă. Se estimează că operațiunea va putea avea loc în 18-24 de luni și va ajunge să coste 20 de milioane de dolari. Asta pentru că, spun unii experți, riscurile sunt destul de mari pentru sănătatea lui Tokitae în timpul transportului. Este clar însă că elementul financiar va cântări enorm pentru a diminua riscurile.

Citește și: