• Pentru a putea conduce un vehicul în marea majoritate a țărilor este obligatoriu ca acesta să fie înmatriculat în mod corespunzător.
  • Pentru a vă înmatricula mașina, dacă este nouă, trebuie să plătiți taxa de înmatriculare corespunzătoare în momentul achiziției, care se calculează în funcție de emisiile vehiculului.
  • Steve Jobs, fondatorul Apple, a reușit să evite această regulă, care este aplicată pe scară largă și în Statele Unite.

Unul dintre pașii obligatorii pentru a putea conduce un vehicul în marea majoritate a țărilor este ca acesta să fie înmatriculat în mod corespunzător. Numărul de înmatriculare al unui vehicul nu este doar numărul de înmatriculare pe care îl poartă acesta și la care trebuie să acordăm și noi atenția cuvenită dacă vrem să evităm amenzile. Este numărul de înregistrare a mașinii la Departamentul de Circulație și, prin urmare, prin intermediul acestui cod alfanumeric este ușor de localizat proprietarul acesteia, printre alte funcții.

A nu avea plăcuțele de înmatriculare ale mașinii sau a le avea în stare proastă este motiv de amendă, la fel ca și a face acest lucru cu un vehicul care nu este înmatriculat sau înregistrat. Pentru a vă înmatricula mașina, dacă este nouă, trebuie să plătiți taxa de înmatriculare corespunzătoare în momentul achiziției, care se calculează în funcție de emisiile vehiculului.

Cu toate acestea, Steve Jobs, fondatorul Apple, a reușit să evite această regulă, care este aplicată pe scară largă și în Statele Unite. Gurul tehnologiei a pus la punct o metodă prin care nu a mai fost nevoit să circule cu plăcuțe de înmatriculare instalate pe vehiculul său, grație unei prevederi legale din statul California, încă o curiozitate care se alătură listei celor obișnuite în viața lui Jobs.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

O portiță legală care permite circulația fără număr de înmatriculare

Cum a reușit Steve Jobs să conducă prin California fără număr de înmatriculare și să nu primească nicio amendă? Șmecheria pentru a evita ca mașina sa să fie legată de o serie de litere și numere implică portița menționată mai sus și colaborarea cu un dealer din statul american respectiv.

În statul California, este posibil să conduci un vehicul fără plăcuță de înmatriculare în primele șase luni de la cumpărarea unei mașini noi, în timp ce se completează actele necesare, potrivit mai multor instituții media americane. Prin urmare, această reglementare a legii ar face posibil să nu mai fie nevoie să se poarte niciodată o plăcuță de înmatriculare dacă se înregistrează o mașină nouă la fiecare șase luni, ceea ce ar face posibilă extrapolarea.

Odată ce Steve Jobs și-a dat seama că acest lucru este posibil și că, de fapt, dacă respectă cerința de a cumpăra o mașină nouă la fiecare șase luni, va evita să o înmatriculeze, a început să lucreze pentru a pune în practică această strategie.

El a contactat un dealer din California pentru a pune la punct o afacere interesantă, potrivit site-ului Applesfera.com. Astfel, această unitate trebuia să îi livreze lui Jobs, la fiecare șase luni, în mod riguros, un Mercedes SL 55 AMG nou (un vehicul de peste 120.000 de euro).

Manevra lui Jobs de a împiedica mașina sa să afișeze un număr de înmatriculare nu este foarte rentabilă din punct de vedere economic, dar se poate spune că fondatorul Apple avea suficienți bani pentru a o putea întreține în timp și, după cum se știe: cu cât mai mulți bani, cu atât mai multe excentricități. Deși Jobs poate că a ajuns la o înțelegere cu dealerul pentru ca fiecare mașină să fie un pic mai ieftină, în final această portiță l-a costat milioane de euro. Totul pentru că nu a înmatriculat mașina.

Citește și