• Moulin Rouge din Paris a fost deschis în 1889 în cartierul Montmarte din Paris.
  • Este creditat pentru că a făcut celebru dansul cancan.
  • Spectacolul lor actual, Féerie, a costat 8 milioane de euro pentru a fi creat.

Moulin Rouge din Paris a fost deschis în 1889 în cartierul Montmarte din Paris ca un loc unde oameni din toate categoriile sociale puteau veni să se amestece și să se bucure de muzică, dans și comedie.

Spectacolul lor actual, Féerie, a costat 8 milioane de euro pentru a fi creat, iar jumătate din această sumă a fost alocată doar pentru costume. Dansatorii poartă 1.000 de ținute împodobite cu pene, pietre și paiete. Féerie se joacă 365 de zile pe an, cu două spectacole în fiecare seară. Prețul de producție al unei rochii este de 5.000 de euro. Un costum special, decorat cu pene naturale a costat 12.000 de euro.

Janet Pharaoh, directorul artistic de la Moulin Rouge, spune că: „Dacă îți dorești mulți dansatori și artiști pe scenă, dacă vrei să poarte costume fabuloase și vrei să ai muzică originală, costă.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este creditat pentru că a făcut celebru dansul cancan, care încă se mai execută peste 130 de ani mai târziu. În secolul al XX-lea, localul a supraviețuit unui incendiu, a două războaie mondiale și a avut parte de critici pentru dansul cancan. În ciuda a toate acestea, teatrul parizian a rămas un important centru cultural și a inspirat filme de la Hollywood și musicaluri de pe Broadway.

Citește și