• O companie a rămas fără 25 mil $, după ce hackerii au copiat CFO-ul cu tehnologia DeepFake.
  • Hackerii au creat clipuri și voci false cu A.I. și le-au trimis pe WhatsApp și e-mail.
  • 20 de cazuri de DeepFake sunt raportate la nivel global, cu amenințări in SUA și India.

O companie din Hong Kong a devenit victima tehnologiei Deepfake. Hoții au creat, cu ajutorul tehnologiei, o copie a directorului financiar în timpul unei videoconferințe. Acesta a dat instrucțiuni pentru 15 transferuri, până la suma de 25 de milioane de dolari. Poliția caută să prindă vinovații pentru jaf.

Ca în filmele de la Hollywood. Hoții au folosit un deepfake pentru a imita CEO-ul financiar al companiei. Au creat videoclipuri din conferințe online, au adăugat voci false cu ajutorul inteligenței artificiale și au folosit mijloace precum WhatsApp, e-mail și conferințe video unu-la-unu pentru a câștiga încrederea victimei. În timpul unui videochat, CFO-ul fals a solicitat și a obținut efectuarea a 15 transferuri în cinci conturi bancare locale. Deocamdată, poliția este în căutarea vinovaților.

Nu este unicul caz de deepfake. Polițiștii spun că această tehnologie a fost folosită în cel puțin alte 20 de cazuri pentru a păcăli software-urile de recunoaștere facială. Mai rău este faptul că nu e specifică unei regiuni, ci e la nivel global. Americanii au introdus recent și o lege pentru a proteja victimele deepfake-urilor pornografice. Chiar India se confruntă cu situații de acest gen. Este clar că amenințarea acestei tehnologii devine tot mai relevantă la nivel mondial.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și