• O pereche de pantofi rari este vândută de casa de licitații Sotheby’s pentru suma de 50.000 de dolari.
  • Cu o parte superioară predominant din piele albă, „un detaliu remarcabil” este vechea sigla Apple curcubeu atât pe limbă, cât și lângă șireturi.
  • Perechea are o fereastră de amortizare a aerului în călcâi și are mărimea europeană 41.

O pereche de pantofi rari este vândută de casa de licitații Sotheby’s pentru suma de 50.000 de dolari. Este vorba despre pantofi sport făcuți la comandă pentru angajații companiei Apple, anunță BBC.

Pantofii au fost făcuți la comandă doar pentru angajați în anii 1990 și au fost folosiți o singură dată la o conferință. Este pentru prima dată când aceștia sunt scoși la vânzare, anunță organizatorii evenimentului. Pantofii, de mărimea 41, au au unele imperfecțiuni și sunt oferiți împreună cu o pereche de șireturi roșii.

Cu o parte superioară predominant din piele albă, „un detaliu remarcabil” este vechea sigla Apple curcubeu atât pe limbă, cât și lângă șireturi și va fi „foarte râvnită”, a spus Sotheby’s. Retailerul i-a descris drept „una dintre cele mai obscure existente”, subliniind raritatea adidasilor și valoarea lor pe piața de revânzare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În timp ce adidașii Omega x Apple sunt „noi în cutie”, descrierea spune că au unele imperfecțiuni, inclusiv o îngălbenire în jurul tălpilor intermediare. Perechea are o fereastră de amortizare a aerului în călcâi și are mărimea SUA 10.5, mărimea europeană 41 sau UK 8.5. În cutie există și o pereche alternativă de șireturi roșii.

De-a lungul timpului, suvenirele Apple au crescut în valoare și multe dintre gadgeturile sale retro sunt acum articole de colecție care se vând la prețuri mari – deși nu toate articolele sale au fost hit. A existat o consolă tradițională de jocuri video numită Pippin, care era extrem de scumpă, nefasta rețea de socializare numită Ping și Newton MessagePad, care a fost descrisă ca un eșec.

Una dintre cele mai de succes licitații recente include o primă ediție, iPhone nedeschis de 4 GB, care s-a vândut pentru peste 190.000 USD la licitație în SUA. Deși Apple este renumit pentru gadgeturile și inovațiile sale, ocazional fanii tehnologiei au putut achiziționa îmbrăcăminte și accesorii de la brand. A existat o linie de îmbrăcăminte din colecția Apple care includea logo-ul curcubeu și imagini de computer Macintosh – includea tricouri, tricouri polo, hanorace și pălării.

Citește și: