Noi am cerut ca această bornă de 1 iunie, în ceea ce priveşte deschiderea operatorilor economici, să fie adusă mult mai aproape, pentru că nu putem vorbi de o susţinere a mediului de afaceri dacă nu deschidem economia. Asta i-am cerut primului-ministru şi ne-a promis că analizează acest lucru”, a declarat Florin Jianu.

Acesta crede că restaurantele şi hotelurile ar trebui redeschide imediat după Paşte: „În opinia noastră ar trebui deja după Paşte să se deschidă restaurantele, hotelurile, aceste sectoare care sunt închise şi fiecare operator economic să poată să spună <dacă te-ai vaccinat putem să avem un grad de deschidere de chiar 100%, dacă toţi sunt vaccinaţi>. Rămâne la latitudinea fiecărui operator, dar nu poţi să pui condiţii de a primi sau a nu primi, însă aici e interesul tuturor şi al consumatorilor, dar şi al operatorilor economici”, a mai spus Jianu.

Acesta a spus că vaccinarea angajaţilor din Horeca „poate să înceapă” şi că premierul a cerut şi implicarea mediului de afaceri în acest demers.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?