• Este timpul să te gândești la vacanța de 1 Mai și de Paște.
  • Traian Bădescu: „De 1 mai se merge foarte mult și pe litoral. O mare parte dintre hoteluri sunt deschise de 1 mai”
  • Traian Bădescu: „Există agenții de turism care organizează circuite de Paște sau chiar și de 1 mai”

Este timpul să te gândești la vacanța de 1 Mai și de Paște. Fie că îți dorești o escapadă la malul mării
sau să te relaxezi la munte unde te poți bucura de peisajele pitorești.

„În primul rând, recomand turiștilor să apeleze la agențiile de turism, pentru că acolo găsesc consultanți specializați cu studii, cu experiență. Le recomand să-și rezerve cât mai din timp vacanțele sau dacă nu se poate, măcar să apeleze la o agenție, pentru că pot găsi totuși variante încă foarte bune.

Pentru cine nu și-a rezervat până acum, dacă vorbim și de 1 mai și de Paște, în acest an oricum este o creștere destul de mare față de anul precedent, mai ales că vorbim și de o punte între 1 mai și sfintele sărbători de Paști. Deși foarte mulți turiști români călătoresc în străinătate și este normal, important e să atragem și noi la rândul nostru turiști străini. Cei mai mulți totuși călătoresc în România, în propria țară”, a declarat Traian Bădescu expert în turism.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Există destinații mai puțin cunoscute, dar la fel de atractive, potrivite pentru o evadare de Paște sau de 1 Mai?

„Există agenții de turism care organizează circuite de Paște sau chiar și de 1 mai. De Paște mai ales la mănăstiri în Bucovina, Maramureș dar și în alte zone precum Transilvania, Oltenia de sub munte, respectiv în zona de deal și de munte. De 1 mai se merge foarte mult și pe litoral. O mare parte dintre hoteluri sunt deschise de 1 mai, bineînțeles majoritatea turiștilor, în special tineri doresc distracția de Paște, doresc mai degrabă o atmosferă frumoasă între prieteni, în familie.

Turismul rural este bineînțeles la mare căutare, mai ales de Paște, dar și de 1 mai. Sunt destinații pe lângă Bran, Moieciu, Maramureș, Bucovina. Sunt destinații precum Fundata care are în cadrul comunei cel mai vechi sat turistic din România atestat în perioada interbelică, drept sat turistic. Avem Viscri, unde știm bine că există și pensiunea majestății sale Regele Charles al 3-lea. Avem Rimetea în Apuseni, tot așa, unul dintre cele mai frumoase sate turistice ale României.

Apoi avem și Delta Dunării pe partea de turism rural și din ce în ce mai mulți români aleg și orașele turistice pornind de la Oradea, Iași, Timișoara care a fost și capitală culturală a Europei anul precedent sau orașe mai mici dar cu mare impact turistic precum: Sighișoara, Craiova este un oraș care chiar e în creștere în ultimii ani”, a explicat Traian Bădescu pentru Aleph News.

Citește și