- Neptun Deep va furniza un volum total de aproximativ 100 miliarde de metri cubi de gaze cu investiții ce ating suma de 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea proiectului.
- Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor include 10 sonde, 3 sisteme de producție submarine și rețeaua de conducte colectoare.
- „Este un pas major pentru strategia noastră prin care susținem tranziția energetică în Romania și în regiune.”, a declarat Christina Vercheru.
Astăzi a fost aprobat proiectul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale, Domino și Pelican Sud, din perimetrul Neptun Deep, scrie Mediafax. OMV Petrom este declarată cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, în timp ce Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Proiectul urmează să fie depus la Agenția Națională pentru Resurse Minerale pentru a putea fi confirmat.
Advertisment
Întrucât OMV Petrom este operatorul, fiecare dintre companii au o participație de 50% asupra proiectului. OMV Petrom și Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului, care va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale.
Primul proiect offshore de mare adâncime din România
„Prin decizia finală de investiție pentru proiectul Neptun Deep, deschidem un nou capitol pentru sectorul energetic românesc. Împreună cu partenerul nostru, Romgaz, intrăm în faza de dezvoltare a primului proiect offshore de mare adâncime din România. Proiectul va contribui la creșterea economică a României și va consolida securitatea energetică a țării. De asemenea, este un pas major pentru strategia noastră prin care susținem tranziția energetică în Romania și în regiune.”, a declarat Christina Vercheru, CEO OMV Petrom.
Recomandări
Sursă: Energy Industry
Neptun Deep este declarat un proiect strategic
„Neptun Deep este un proiect strategic pentru România și pentru regiune din perspectiva asigurării necesarului de gaze naturale și tranziției energetice a țării. Începând cu 2027 vom avea o nouă sursă de gaze naturale, care are potențialul de a crește semnificativ producția de gaze naturale a țării.”, a susținut Răzvan Popescu, Director General Romgaz.
Sursă: DC Business
Decizia de a investi în dezolvatarea zăcămintelor este una istorică
„Proiectul Neptun Deep intră astăzi într-o nouă fază, decizia de a investi în dezvoltarea zăcămintelor din acest perimetru este una istorică pentru toate părțile interesate și care va aduce beneficii incontestabile securității și independenței energetice a României.”, a menționat Aristotel Jude, Director General Adjunct Romgaz.
Sursă: InvesTenergy
Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor offshore de gaze naturale Domino și Pelican Sud include 10 sonde, 3 sisteme de producție submarine și rețeaua de conducte colectoare. Platforma poate genera propria energie electrică cu cele mai înalte standarde de siguranță și protecție a mediului.
Citește și:
- Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu Maia Sandu: „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”
- Ursuleții de pluș dotați cu inteligență artificială ar putea citi copiilor povești personalizate înainte de culcare
- Joe Biden l-a numit „dictator” pe președintele chinez Xi Jinping: „China are reale dificultăţi economice”
Partenerii noștri