• În e-mailuri, Musk susține că firma nu avea șanse de succes doar prin strângerea de fonduri și că trebuia să găsească surse alternative de venit.
  • OpenAI a declarat că Musk nu și-a respectat promisiunea, angajându-se să finanțeze OpenAI cu 45 de milioane de dolari, în timp ce alți donatori au strâns 90 de milioane de dolari.
  • Musk, într-un e-mail din 1 februarie 2018, le-a spus directorilor că singura cale pentru OpenAI era ca Tesla să o cumpere.

OpenAI i-a răspuns lui Elon Musk, care a dat în judecată compania săptămâna trecută pentru că a urmărit profitul și s-a îndepărtat de la misiunea sa inițială, non-profit. Marți, OpenAI a publicat e-mailuri ale lui Musk din primele zile ale companiei, care arată că el recunoaște necesitatea de a face bani pentru a finanța resursele necesare pentru inteligența artificială.

În e-mailuri, din care unele părți au fost editate, Musk susține că firma nu avea șanse de succes doar prin strângerea de fonduri și că trebuia să găsească surse alternative de venit, scrie CNN.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Într-un e-mail din 22 noiembrie 2015, adresat directorului general Sam Altman, Musk afirmă că firma trebuia să strângă mult mai mult de 100 de milioane de dolari pentru a evita să arate hopeless. Musk a sugerat un angajament de finanțare de 1 miliard de dolari și a promis că va acoperi tot ceea ce nu se va strânge.

Într-o postare pe blog, marți, OpenAI a declarat că Musk nu și-a respectat promisiunea, angajându-se să finanțeze OpenAI cu 45 de milioane de dolari, în timp ce alți donatori au strâns 90 de milioane de dolari.

Musk, într-un e-mail din 1 februarie 2018, le-a spus directorilor că singura cale pentru OpenAI era ca Tesla să o cumpere. Compania a refuzat, iar Musk a părăsit OpenAI mai târziu în acel an.

Musk cere un proces cu jurați și returnarea profitului obținut de companie

În decembrie 2018, Musk i-a trimis un e-mail lui Altman și altor directori că OpenAI nu va fi relevantă fără o schimbare dramatică în execuție și resurse.

Directorii OpenAI au fost de acord și au format OpenAI LP, o entitate cu scop lucrativ care a dus la o evaluare de 90 de miliarde de dolari în doar câțiva ani – Altman fiind creditat în mare parte pentru acest succes.

De atunci, Microsoft a alocat 13 miliarde de dolari într-un parteneriat cu OpenAI.

Plângerea lui Musk, depusă săptămâna trecută, acuză compania și parteneriatul cu Microsoft că au încălcat statutul fondator al OpenAI. Musk cere un proces cu jurați și returnarea profitului obținut de companie.

Compania a declarat în postarea sa de pe blog că nu s-a abătut de la misiunea sa și că va solicita respingerea tuturor afirmațiilor lui Musk. Aceasta a precizat că tehnologia sa este disponibilă pe scară largă și îmbunătățește viețile oamenilor, în timp ce compania continuă să se angajeze să asigure siguranța produselor sale.

„Suntem triști că s-a ajuns la această situație cu cineva pe care l-am admirat profund – cineva care ne-a inspirat să țintim mai sus, apoi ne-a spus că vom eșua, a înființat un concurent și apoi ne-a dat în judecată când am început să facem progrese semnificative în direcția misiunii OpenAI fără el”, a declarat compania în postarea sa pe blog.

Citește și