• Unele țări, cum ar fi Franța, au deja norme mai stricte decât noile dispoziții europene privind plățile în numerar.
  • Noua legislație armonizează și înăsprește normele împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.
  • În alte țări, precum Austria și Germania, plățile în numerar au fost până acum nerestricționate.

Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii Europene au ajuns, joi, la un acord prin care limitează la 10.000 de euro plăţile în numerar pe teritoriul blocului, cu obiectivul de a apropia reglementările existente în cele 27 de state membre, foarte disparate, ca parte a legislației de combatere a spălării banilor.

Acest acord „va garanta că escrocii, crima organizată și teroriștii nu își vor mai putea legitima profiturile prin intermediul sistemului financiar”, a declarat ministrul belgian de finanțe, Vincent Van Peteghem, a cărui țară deține președinția semestrială rotativă a Consiliului UE.

Unele țări, cum ar fi Franța, au deja norme mai stricte decât noile dispoziții europene privind plățile în numerar. În alte țări, precum Austria și Germania, plățile în numerar au fost până acum nerestricționate. Burkhard Balz, membru în Consiliul de administrație al Bundesbank, a spus miercuri la conferința de presă de la Frankfurt pe Main, că numerarul este indispensabil și face parte din infrastructura esențială a unei țări.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

De asemenea, noua legislație armonizează și înăsprește normele împotriva spălării banilor și finanțării terorismului impuse băncilor, agenților imobiliari și cazinourilor. Aceste entități vor trebui să fie capabile să își identifice clienții sau proprietarii de active care se ascund în spatele unor aranjamente financiare opace.

Citește și