• Piața auto arată că încă are scânteie la motor datorită vânzărilor de mașini electrice
  • Volkswagen a avut încasări neașteptate în Europa de Vest și China
  • Daimler a raportat o creștere a profitului de 20% în trimestrul al treilea, față de cel anterior, după vânzări excelente de Mercedes în China

Piața auto arată că încă are scânteie la motor datorită vânzărilor de mașini electrice. Exemplul numărul 1 este Volkswagen. CEO-ul a spus că nu mai are nevoie de grant-uri de la guvernul german. Nu de alta, dar a avut încasări neașteptate în Europa de Vest și China.

Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News: „Vânzările VW au crescut cu peste 10%. Asta datorită faptului că au vândut mai multe modele electrice și hibrid, în Europa. Spike-ul de vânzări se datorează subvențiilor oferite de state pentru cei care cumpără mașini electrice“.

Iată și alte exemple pozitive: „Daimler a raportat o creștere a profitului de 20% în trimestrul al treilea, față de cel anterior, după vânzări excelente de Mercedes în China. Vorbim de 2.2 miliarde de euro. Iar în ceea ce privește Dacia-Ford, în 2020, este cea mai mare producție a celor două mașini făcute și în România“.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?