• Emmanuel Macron se va înâlni vine cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, a doua oară în ultima perioadă.
  • Președintele francez dorește colaboarea cu Musk pentru construcția unei noi gigafabrici Tesla în țară.
  • Un alt subiect pe care îl vor discutat Emmanuel Macron și Elon Musk este reglementarea tehnologiei.

Președintele francez Emmanuel Macron se va întâlni vineri cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru a doua oară în mai puțin de o lună, pentru a promova Franța ca posibilă locație pentru deschiderea unei gigafabrici a producătorului de vehicule electrice, precum și pentru a discuta reglementările în domeniul tehnologiei, scrie Reuters.

„Voi merge la întâlnire cu o agendă”, a declarat Macron reporterilor în timp ce era la summitul VivaTech din Paris, cel mai mare târg de tehnologie din Franța, pe care Musk îl va vizita vineri.

Emmanuel Macron a fost întrebat dacă speră să obțină o gigafabrică Tesla, președintele a spus: „Depinde de companie să analizeze aceste aspecte. Așa că vom promova Franța ca ca destinație de investiții”.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Franța a recuperat decalajul față de alte tări în obiectivul său de a deveni un centru pentru industria vehiculelor electrice, datorită investițiilor generoase și mediului favorabil pentru afaceri.

Regiunea nordică a Frantei a atras patru proiecte de gigafabrică, prima dintre ele fiind inaugurată luna trecută de Stellantis, Mercedes-Benz și gigantul petrolier francez TotalEnergies.

Citește și: