• Emmanuel Macron se va înâlni vine cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, a doua oară în ultima perioadă.
  • Președintele francez dorește colaboarea cu Musk pentru construcția unei noi gigafabrici Tesla în țară.
  • Un alt subiect pe care îl vor discutat Emmanuel Macron și Elon Musk este reglementarea tehnologiei.

Președintele francez Emmanuel Macron se va întâlni vineri cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru a doua oară în mai puțin de o lună, pentru a promova Franța ca posibilă locație pentru deschiderea unei gigafabrici a producătorului de vehicule electrice, precum și pentru a discuta reglementările în domeniul tehnologiei, scrie Reuters.

„Voi merge la întâlnire cu o agendă”, a declarat Macron reporterilor în timp ce era la summitul VivaTech din Paris, cel mai mare târg de tehnologie din Franța, pe care Musk îl va vizita vineri.

Emmanuel Macron a fost întrebat dacă speră să obțină o gigafabrică Tesla, președintele a spus: „Depinde de companie să analizeze aceste aspecte. Așa că vom promova Franța ca ca destinație de investiții”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Franța a recuperat decalajul față de alte tări în obiectivul său de a deveni un centru pentru industria vehiculelor electrice, datorită investițiilor generoase și mediului favorabil pentru afaceri.

Regiunea nordică a Frantei a atras patru proiecte de gigafabrică, prima dintre ele fiind inaugurată luna trecută de Stellantis, Mercedes-Benz și gigantul petrolier francez TotalEnergies.

Citește și: