• Bitcoin a atins un maxim de 30.438 dolari în comerțul asiatic și a fost ultima dată cu 2% mai mare, la 30.262 dolari.
  • Acesta a câștigat aproximativ 6% de la începutul lunii, după ce a crescut cu 23% în martie.
  • Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, s-a situat în apropierea vârfului de aproximativ opt luni de săptămâna trecută, de 1.942,50 dolari.

Marți, principala criptomonedă bitcoin a depășit nivelul cheie de 30.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 10 luni, adăugând astfel la câștigurile sale constante, în condițiile în care investitorii au crescut pariurile că Rezerva Federală a SUA va pune capăt în curând campaniei sale agresive de înăsprire monetară, scrie Reuters.

Bitcoin a atins un maxim de 30.438 dolari în comerțul asiatic și a fost ultima dată cu 2% mai mare, la 30.262 dolari. Acesta a câștigat aproximativ 6% de la începutul lunii, după ce a crescut cu 23% în martie.
Ascensiunea simbolului vine după raportul de vineri, foarte urmărit, privind salariile din SUA, care a arătat că angajatorii au menținut un ritm puternic de angajare în martie, ceea ce indică o economie încă rezistentă. cu toate acestea, turbulențele din sectorul bancar, declanșate de prăbușirea de luna trecută a Silicon Valley Bank, au crescut așteptările de pe piață că este puțin probabil ca Fed să ridice ratele dobânzilor mult mai mult timp, în timp ce încearcă să atenueze stresul din acest sector.

Motivul din spatele raliului pe scară largă al criptomonedelor este optimismul traderilor față de politica monetară a băncilor centrale”, a declarat Tina Teng, analist de piețe la CMC Markets. Pariurile pentru un pivot mai rapid al Fed în ceea ce privește creșterea ratelor au fost întărite dramatic în urma turbulențelor bancare de la începutul lunii martie.”

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, s-a situat în apropierea vârfului de aproximativ opt luni de săptămâna trecută, de 1.942,50 dolari. Ultima dată a fost cu 0,75% mai mare, la 1.925,80 dolari. Investitorii în criptomonede anticipează cu nerăbdare o modernizare majoră a blockchain-ului Ethereum în această săptămână, care le va permite să aibă acces la peste 33 de miliarde de dolari în moneda ether.

Denumită Shapella, actualizarea software-ului va permite jucătorilor de pe piață să își răscumpere etherul mizat” – monedele pe care le-au depus și blocat în rețea în ultimii trei ani, în schimbul unei dobânzi.

Citește și: