Rațele alergătoare indiene sunt folosite și în România pentru a alunga insectele de pe culturi. Într-o săptămână curăță 1.200 mp de grădină

Vrei un aliat de încredere împotriva dăunătorilor din curte? Ia-ți o rață. Rațele alergătoare indiene sunt foarte eficiente împotriva dăunătorilor. Sunt folosite deja și în România – o expertă în grădinărit din județul Sibiu folosește rațele indiene în 5 proiecte de-ale sale. Asta ca să mențină sănătoase grădinile unor familii și restaurante care produc legume ecologice. Experta spune că păsările sunt foarte utile împotriva limacșilor și că 10 rațe au reușit să curețe un lot de 1,200 de metri pătrați într-o săptămână.

Beneficiile nu se opresc aici! Carnea lor este comestibilă și pot fi crescute pentru ouă, iar găinațul lor poate fi folosit pe post de îngrășământ. „Un lucru de care să ții cont este să nu crești la comun rațele indiene cu alte tipuri de rațe pentru că o să se împerecheze, iar puii lor hibrizi nu mai sunt la fel de eficienți împotriva limacșilor”, spune tânăra.
Ratele alergătoare indiene sunt folosite și în România pentru a alunga insectele de pe anumite culturi. 10 rate pot curata un teren de 1200 mp în doar o săptămână.

Rațele alergătoare indiene, folosite în România ca alternativă la pesticide / Ruxandra Brad, designer de permacultură: Sunt foarte eficiente împotriva limacșilor / Păsările, folosite de familii și restaurante

Ruxandra Brad, designer de permacultură din Sibiu, a implementat cinci proiecte folosind rațele indiene pentru combaterea dăunătorilor. Rațele indiene sunt foarte eficiente împotriva limacșilor, curățând un lot de 1.200 mp în doar o săptămână. Un boboc de rață indiană costă aproximativ 100 de lei, iar o rață adultă cam 200 de lei. Pe lângă combaterea dăunătorilor, rațele indiene pot fi crescute pentru carne, ouă și găinațul lor este un îngrășământ natural eficient.

Citește și

Exit mobile version