• Doar 28% dintre românii cu vârste între 16 și 74 de ani au cunoștințe digitate de bază.
  • În fruntea clasamentului, se află Țările de Jos cu 83% și Finlanda cu 82%.
  • Ținta UE pentru 2030 este ca cel puțin 80% din cetățeni să aibă măcar cunoștințe digitale de bază.

România e codașă la digitalizare. Asta arată datele Eurostat. Doar 28% dintre românii cu vârste între 16 și 74 de ani au cunoștințe digitale de bază, în vreme ce media europeană este de 56%. În fruntea clasamentului, se află Țările de Jos cu 83% și Finlanda cu 82%. Ținta UE pentru 2030 este ca cel puțin 80% din cetățeni să aibă măcar cunoștințe digitale de bază.

Codruța Mirci, expert HR, spune că digitalizare este considerat un factor important pentru creșterea economică și competitivitate a unei țări.

„În cazul IMM-urilor românești, un studiu arată că acestea nu reușesc să identifice faptul că digitalizare este un aspect critic al succesului. Acest lucru poate duce la pierderea oportunităților de afaceri și la pierderea competitivității pe piața internațională. Pe de altă parte, avem o lipsă de personal competent digital în zona IMM-urilor, mai mult decât în zona companiilor mari, iar acest nivel scăzut poate afecta la modul general negativ economia și, per total, piața muncii”, explică Codruța Mirci.

Recomandări

TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Citește și