• Compania germană de plăţi Wirecard este acuzată de tranzacții false, după ce din contabilitate ar fi dispărut 2 miliarde dolari (1,9 miliarde de euro).
  • Wirecard a anunţat luni că această sumă inclusă în contabilitatea sa nu a existat probabil niciodată, scrie The Wall Street Journal.
  • Procurorii din Munchen au confirmat marți că fostul director general al Wirecard, a fost arestat.

Wirecard AG a admis luni că suma de 1,9 miliarde de euro, deși înscrisă în bilanțul său, „cel mai probabil” nu există. Anunțul companiei germane, considerată cândva vedeta fintech a Germaniei, îi pune la îndoială viitorul. Acum, prestatorul de servicii financiare luptă pentru a-și păstra liniile de credit, totodată vrea să reducă costurile și să vândă mai multe afaceri pentru a rămâne pe linia de plutire.

Marți, fostul director general al Wirecard, Markus Braun a fost arestat pentru suspiciunea de fraudă contabilă și manipularea pieței. Potrivit Financial Times, procurorii i-au fixat o cauțiune de 5 milioane de euro.

Consiliul de administrație al companiei a declarat, pe baza unor examinări suplimentare, că există probabilitatea ca acești bani să nu existe, hrănind suspiciunile de fraudă.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Prăbușirea Wirecard ar reprezenta unul dintre cele mai mari scandaluri corporative din Europa de la prăbușirea creditorului portughez Banco Espírito Santo, pe fondul acuzațiilor de fraudă din 2014, care a necesitat o salvare guvernamentală de 4 miliarde de euro.

Băncile din Filipine ar fi trebuit să găzduiască aceste fonduri

Cele 1,9 miliarde ar fi trebuit să se regăsească în băncile din Filipine în conturi ce aparțin furnizorilor. Pe de altă pate, băncile din Filipine spun că nu au nicio legătură cu Wirecard și că banca centrală a țării, care a deschis o anchetă, a asigurat că „fondurile lipsă nu au intrat în sistemul financiar”.