• CNSU modifică modul de calcul al ratei de infectare
  • Decizia a fost luată la propunerea lui Raed Arafat și în calculul ratei de infectare vor fi incluse și focarele din spitale sau aziluri
  • Antreprenorii se simt amenințați

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) modifică, miercuri, modul de calcul al ratei de infectare. La propunerea lui Raed Arafat, vor fi incluse și focarele din spitale sau aziluri.

Total incorect, spune Sandi Popescu, antreprenor din Timișoara. Pentru că asta i-ar da și mai tare peste cap, afacerea. Sandi are un restaurant, care a stat mai mult închis, în ultimul an. Iar dacă rata de infectare va include și focarele, șansele să își redeschidă business-ul sunt tot mai mici.

Și-așa suntem vai ș-amar de capul nostru. De ce trebuie să ne aducă încă o condiție în plus, care să ne afecteze pe temen lung, când ar putea să ne ușureze lucrurile? Nu cred că va fi vreodată un bătrânel de la vreun azil care să vină la noi să servească o cafea pe terasă, deși noi i-am primi cu tot dragul. Dar nu cred că se va întâmpla asta. Consider că toate experimentele astea care se întâmplă la nivel național, pe noi ne afectează în mod direct”, a spus, la Aleph News, Sandi Popescu, antreprenor.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Și subprefectul de Timiș este de aceeași părere. Mircea Băcală consideră că, odată schimbată modalitatea de calcul, trebuie reevaluate și scenariile.

Atunci când vor propune și măsuri, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să vină și cu o propunere care să ne și ajute. Adică ori crește rata unde se implică anumite măsuri, ori nu știu, și nu pot să comentez eu ce gândesc cei din Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, afirmă Mircea Băcală, subprefect de Timiș.

În Timiș, sunt 10 focare de infecție, cu aproape 200 de cazuri. Adăugarea lor la calculul incidenței, ar crește rata județului, până aproape de 4. Și nici vaccinarea nu rezolvă problema. De ce? Explicații oferă Cornelia Bubatu, de la DSP.

În cazul în care a existat un focar declarat într-un centru, vaccinarea tuturor rezidenților a fost reprogramată la dată ulterioară, cu respectarea intervalului de timp prevăzut de normele în vigoare”, a explicat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș.