• Elon Musk a subliniat totuși că intenția sa de a vinde robotul umanoid unor terți până la sfârșitul anului viitor este „doar o presupunere”.
  • De notat că Musk are un istoric de nerespectare a promisiunilor îndrăznețe.
  • În 2019, el le-a spus investitorilor că Tesla va opera o rețea de mașini autonome „robotaxi” până în 2020.

„Cred că Tesla se află în cea mai bună poziție dintre toți producătorii de roboți umanoizi pentru a putea realiza o producție de volum” a acestui robot, a afirmat Musk, invocând posibilitatea de a integra Inteligența Artificială generativă în Optimus.

Elon Musk a subliniat totuși că intenția sa de a vinde robotul umanoid unor terți până la sfârșitul anului viitor este „doar o presupunere”.

De notat că Musk are un istoric de nerespectare a promisiunilor îndrăznețe. În 2019, el le-a spus investitorilor că Tesla va opera o rețea de mașini autonome „robotaxi” până în 2020.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Proiectat de inginerii Tesla, acest robot asemănător cu Stormtrooper (soldații imperiali din saga Star Wars) este un biped echipat cu o multitudine de senzori care îi conferă o senzație tactilă. Înzestrat cu o capacitate extraordinară de apucare, este capabil chiar să manipuleze ouă fără să le spargă.

Mai multe companii au pariat pe roboții umanoizi pentru a face față unei potențiale penurii de forță de muncă, dar şi pentru a îndeplini sarcini repetitive cu nivel ridicat de periculozitate sau foarte plictisitoare în industrii precum logistica, depozitarea, comerțul cu amănuntul și producția.

Tesla a scos pe piață prima generație a robotului său Optimus, denumit Bumblebee, în septembrie 2022. În acest an, compania a postat un videoclip cu a doua generație a robotului biped, care împăturește un tricou la sediul firmei.

Citește și