• În urma unei anchete realizate către autoritățile de reglementare a siguranței auto din SUA, milioane de vehicule au fost preluate pentru probă.
  • Tesla recapătă peste două milioane de vehicule din cauza temerilor că sistemul său Autopilot poate fi utilizat abuziv de către șoferi.
  • Este posibil ca sistemul Autopilot al lui Tesla să nu aibă suficiente controale pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a șoferului, conform notificării de rechemare.

Rechemarea automobilelor include unele modele Tesla 3, S, X și Y vândute în SUA între 2012 și 2023, a anunțat marți Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi. Autoritatea federală de reglementare în domeniul siguranței auto a analizat sistemul după ani de accidente și întrebări despre dacă compania promitea mai mult decât putea oferi.

Este posibil ca sistemul Autopilot al lui Tesla să nu aibă suficiente controale pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a șoferului, conform notificării de rechemare. Agenția a spus că, în cadrul investigației sale, a analizat 956 de accidente în care se spunea că a fost folosit modul Autopilot.

Cu ce se aleg proprietarii vehiculelor?

Compania le va oferi proprietarilor o actualizare gratuită a software-ului care adaugă mai multe alerte și comenzi pentru șoferI, pentru a-i încuraja și mai mult să rămână atenți în timp ce folosesc Autopilotul, potrivit raportului de rechemare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Conform WSJ, aceste actualizări vor varia de la vehicul la vehicul, în funcție de hardware-ul său. Acestea pot include sporirea alertelor vizuale, simplificarea modului în care șoferii activează și dezactivează funcția de direcție automată și verifică mai mult dacă șoferii folosesc Autopilotul în anumite circumstanțe.

Citește și