• Pe primul loc e un Ferrari Scaglietti din 1962, care a fost vândut cu 51,7 mil. $ la New York.
  • Ferrari Berlinetta din 1967 a fost vândut de Bonhams pe 17 august cu 30,2 milioane de dolari.
  • Un Mercedes de Formula 1 s-a vândut cu 18,8 milioane $ de casa de licitaţii Sotheby’s.

Dacă ești pasionat de mașini de colecție, există pentru tine un top al celor mai scumpe mașini vândute anul acesta, cu câteva zeci de milioane de dolari. E un record al tuturor timpurilor, având în vedere situația și incertitudinile economice la nivel mondial. Cu toate acestea, colecţionarii au dat dovadă de un angajament de nezdruncinat în ceea ce priveşte investiţiile de top în cele mai rare maşini din lume.

Pe primul loc avem un Ferrari Scaglietti din 1962, care a fost vândut pe 13 noiembrie, cu 51,7 milioane de dolari la o licitaţie din New York. Este o sumă fabuloasă. Această maşină de curse nu numai că a devenit cel mai scump Ferrari vândut vreodată, dar şi-a asigurat şi titlul de cea mai scumpă maşină vândută public în 2023.

Pe locul 2 e tot un Ferrari Berlinetta din 1967, în valoare de 30,2 milioane de dolari, vândut de Bonhams pe 17 august, iar pe locul 3 e un Mercedes de Formula 1 în valoare de 18,8 milioane de dolari vândut de casa de licitaţii Sotheby’s pe 17 noiembrie.1

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Ferrari SWB California Spider din 1962, în valoare de 18 milioane de dolari, a fost vândut pe 2 martie și un Ferrari 250 LM din 1964, vândut pentru 17 milioane de dolari la o licitaţie Artcurial din 5 iulie.

Citește și