• 85% dintre familiile de vârstă medie vor să cumpere o locuinţă eco-friendly.
  • Preţul locuinţei şi zona în care este construită sunt criteriile de bază.
  • O astfel de casă nu poluează, foloseşte tehnologii verzi, este eficientă energetic.

Criza energetică din iarna lui 2022 a reorientat atenţia publicului către protecţia mediului înconjurător şi a condus la o cerere mai mare pentru locuinţele care au o izolare termică eficientă. Un studiu recent arată că 85% dintre familiile de vârstă medie vor să cumpere o locuinţă eco-friendly.

Sunt locuinţele eco-friendly, trendul anului 2024?

„O locuință eco-friendly este construită din materiale sustenabile, consumă mai puțină energie și da, au devenit un trend. Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de aceste locuințe și vor să le achiziționeze”, a declarat Veaceslav Vlas, CEO Ecovillas Company, pentru Aleph News.

Care sunt criteriile reale de achiziţie ale clienților?

„Criteriul de bază a fost mereu prețul. Este foarte important ca locuința eco-friendly să fie menținută în matricea de prețuri. Apoi urmează tehnologiile inteligente, design, arhitectură. Toate acestea definesc modul în care clienții decid să cumpere o locuință eco-friendly”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Care este profilul clienților?

„În ultimii ani, oamenii sunt mai informați pe acest subiect. Au acces la foarte multe informații pe internet, iar comparativ cu ultimii zece ani, clienții știu ce înseamnă case bine izolate, cum să își calculeze bugetul pentru întreținerea unei case eco-friendly, știu ce înseamnă aceste tehnologii avansate”, a adăugat acesta.

Citește și