• Liderii lumii au vizitat Davos, Elveția, pentru Forumul Economic Mondial de săptămâna trecută.
  • Cel mai căutat hotel chiar și pentru cei mai puternici participanți a fost unul de buget.
  • Davos, Elveția, are o populație de puțin peste 11.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că cei 3.000 de participanți la Forumul Economic Mondial suprasolicită hotelurile din oraș.

Liderii lumii au vizitat Davos, Elveția, pentru Forumul Economic Mondial de săptămâna trecută. Cel mai căutat hotel chiar și pentru cei mai bogați participanți a fost unul de buget: Hilton Garden Inn. În Statele Unite, costul mediu pentru o noapte de ședere la un Hilton Garden Inn este puțin peste 100 de dolari, scrie Business Insider.

Cu 751 de locații și o medie de aproximativ 120 de dolari pe noapte, lanțul Hilton Garden Inn nu este tocmai exclusivist printre lanțurile de hoteluri, dar la Davos, în ultima săptămână, elitele care participau la Forumul Economic Mondial se înghesuiau pentru o cameră la Hilton Garden Inn.

The Wall Street Journal a raportat că VIP-urile care au vizitat Elveția pentru conferință – printre care investitorul Bridgewater, Ray Dalio, ginerele fostului președinte Trump, Jared Kushner, și prințesele Eugenie și Beatrice – au stat la lanțul de buget Hilton în acest an, în timp ce participau la evenimente de afaceri, finanțe și tehnologie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Lanțul Hilton Garden Inn, cu locații aproape de cele mai mari aeroporturi, oferă o versiune accesibilă a luxului pentru care este cunoscut gigantul hotelier, precum proprietăți ca Waldorf Astoria Resorts sau Conrad Hotels. Hilton Garden Inns oferă mai multe camere cu pat dublu decât hotelurile grandioase, un mic dejun tip bufet tradițional și un serviciu de cină pe care un vizitator al locației din Davos l-a descris într-o recenzie Google drept „puțin fad și simplu”.

Dar, în perioada în care se desfășoară Forumul Economic Mondial, lanțul de buget devine un punct fierbinte pentru unii dintre cei ultrabogați care, în mod obișnuit, ar fi mai degrabă văzuți la un Ritz-Carlton sau Four Seasons.

Stanley Bergman, CEO-ul furnizorului de dispozitive medicale Henry Schein, care a stat la hotel în fiecare an din 2016, a trebuit să își folosească relațiile la hotel pentru a obține două mese la restaurantul din hol, datorită spațiului limitat, a raportat WSJ.

„Dacă cunoști oamenii potriviți, poți obține un ou personalizat” a spus Bergman, într-o remarcă despre facilitățile limitate, astfel încât nici măcar o comandă de mic dejun nu este făcută după preferințe.

Reprezentanții Hilton nu au răspuns imediat unei solicitări de comentariu din partea Business Insider.

Cazările mai luxoase pentru Forumul Economic Mondial, cum ar fi Grandhotel Belvédère, sunt limitate, iar din cauza popularității conferinței, camerele acolo au un preț cu cel puțin 50% mai mare decât tariful obișnuit non-WEF de 325 până la 670 de dolari pe noapte.

Davos, Elveția, are o populație de puțin peste 11.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că cei 3.000 de participanți la Forumul Economic Mondial suprasolicită hotelurile din oraș. Deși un site de turism pentru Davos arată 80 de hoteluri în regiune, doar câteva se află în zona de securitate WEF, pe care autoritățile au stabilit-o pentru a împiedica intrarea invitaților neautorizați.

În pregătirea evenimentului, un important generator de venit anual, Grandhotel Belvédère și-a mărit personalul cu aproximativ 150%. În timp ce nu este clar dacă Hilton Garden Inn a angajat, de asemenea, mai mulți oameni pentru a acoperi evenimentul care a durat o săptămână anul acesta, The Guardian a scris anii trecuți despre „armata de personal” care lucrează în Davos pentru a servi elitele vizitatoare.

Chiar și cei care se numără printre celebrități și politicieni nu au acces ușor. Business Insider a raportat că participanții cu profil înalt au așteptat până la o oră pentru a intra în Grandhotel Belvédère, din cauza măsurilor sporite de securitate.

Citește și