• Miliardarul american, patronul Tesla și Twitter, va participa luni la summitul ,,Alege Franța” .
  • În acest an, din cei aproximativ 400 de invitați primiți sub aurul Palatului Versailles, 206 patroni de companii multinaționale au confirmat că vor face deplasarea.
  • Jumătate dintre patronii străini prezenți vor fi europeni, 20% nord-americani și 15% asiatici

Lunea aceasta, Emmanuel Macron adună la Versailles aproximativ 200 de lideri internaționali din peste cincizeci de naționalități diferite. Printre aceștia se numără șefii Pfizer, grupul farmaceutic american, CP Group, principalul conglomerat thailandez, ArcelorMittal, gigantul siderurgic, și Solvay, gigantul chimic belgian. Dar un nume în special ar trebui să atragă atenția: cel al lui Elon Musk. Patronul Tesla și Twitter va participa la summitul Choose France. Înainte de aceasta, miliardarul va fi primit în această luni dimineață de șeful statului francez la Palatul Élysée, scrie Le Parisen.

Invitat în platoul BFMTV, ministrul Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat despre sosirea miliardarului american: ,,Există negocieri în curs. El nu este aici doar pentru a se bucura de Versailles. El are activități în domenii pe care toată lumea le cunoaște, industria auto și altele. Acesta este un semnal puternic. Toate investițiile care se fac astăzi sunt rezultatul a luni sau chiar ani de negocieri.

Baterii, panouri fotovoltaice, medicamente: pentru această a șasea ediție a marii mase de investiții străine în Franța, numită ,,Alege Franța” , Emmanuel Macron se pregătește să anunțe luni un record de proiecte pentru un total de 13 miliarde de euro și să celebreze atractivitatea țării.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
LIBERTATEA PRESEI, O NECESITATE PENTRU SOCIETATE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE

,,Atragerea noilor veniți”

,,De-a lungul anilor” , această manifestare „a devenit un eveniment-cheie în agenda investitorilor internaționali”, potrivit Elysée, care vede în ea materializarea succesului politicii sale de reducere a costului forței de muncă și de reindustrializare a țării, accelerând în același timp tranziția ecologică. Executivul va evidenția, de asemenea, măsurile cuprinse în proiectul de lege privind industria verde care va fi prezentat marți în Consiliul de Miniștri, cum ar fi accelerarea procedurilor de autorizare pentru înființarea de situri industriale sau pregătirea a 50 de situri pre-dezvoltate la cheie.

În acest an, din cei aproximativ 400 de invitați primiți sub aurul castelului de la Versailles, 206 șefi de multinaționale au confirmat că vor face deplasarea, dintre care jumătate participă pentru prima dată la acest eveniment.

,,Ideea noastră este de a putea, datorită Choose France, datorită întâlnirilor acordate de șeful statului, de miniștri, să catalizăm deciziile de investiții. Prin urmare, este important pentru noi să fim capabili să atragem noii veniți” , explică anturajul președintelui.

Jumătate dintre patronii străini prezenți vor fi europeni, 20% nord-americani și 15% asiatici, a precizat aceeași sursă.

Citește și

Enrique Iglesias se retrage din festivalul muzical Tecate Emblema din cauza problemelor de sănătate. Anunțul făcut de artist

Prințul Andrew refuză să se mute din Royal Lodge: „Este îngrijorat că familia regală ar putea chiar să oprească utilitățile ca să-l scoată de acolo”

FOTO. Hailey Bieber se teme să aibă copii: „Plâng literalmente tot timpul, din cauza acestui lucru.”