• Franz von Holzhausen, șeful departamentului de design al Tesla, a prezentat Cybertruck în weekend.
  • Un videoclip de la eveniment a dezvăluit mai multe despre Cybertruck ,, seiful” Tesla, cunoscut și sub numele de patul mașinii.
  • Elon Musk a declarat că Tesla va începe livrările Cybertruck în cursul acestui an.

Designerul șef al Tesla, Franz von Holzhausen, a prezentat duminică, la Petersen Automotive Museum din California, mult așteptatul Cybertruck al producătorului auto, scrie Business Insider.

Videoclipurile postate pe Twitter de la evenimentul Electrified Cars & Coffee au evidențiat unele dintre cele mai recente actualizări ale pick-up-ului electric, care ar trebui să ajungă pe piață în cursul acestui an.

Un videoclip de la eveniment a arătat mai multe despre ,,seiful” Cybertruck al Tesla, cunoscut și sub numele de patul mașinii. Camioneta electrică are un capac tonneau electrificat care se deschide sau se închide prin simpla apăsare a unui buton, acoperind fără probleme bancheta mașinii de 2,5 metri.

O altă înregistrare video realizată de un participant privește și mai îndeaproape platforma camionului și ceea ce pare a fi un port de încărcare de-a lungul părții laterale a vehiculului electric.

Von Holzhausen a arătat cum se deschid manual ușile din oțel inoxidabil, care pot fi deschise prin apăsarea unui mic buton aflat lângă marginea geamului sau pe stâlpul C al vehiculului. În rest, mașina nu are un mâner pentru ușă.

Prototipurile anterioare ale vehiculului păreau să aibă un mâner pentru ușă de-a lungul părții laterale a mașinii, care să iasă în afară, similar cu mânerele ușilor Model S. Dar, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunțat pentru prima dată că vehiculul nu va avea mânere în 2021.

,,Mașina te recunoaște și deschide ușa” , a spus el pe Twitter.

De asemenea, geamul din față se poate rostogoli până jos, potrivit videoclipului în care Von Holzhausen pleacă din vehicul.

Șeful de design a demonstrat direcția pe roțile din spate și mobilitatea mașinii într-o parcare. În 2021, Musk a declarat pe Twitter că mașina va fi ,,uimitoare pentru manevrabilitatea agilă și virajele puternice!” .

Nu totul pe vehicul era la fel de elegant ca ușile sale din oțel inoxidabil. Fotografiile de la eveniment arată că Cybertruck pare să aibă în continuare un ștergător de parbriz vizibil greoi. Insider a raportat anterior că fotografiile anterioare ale Cybertruck au arătat că ștergătorul masiv de parbriz lasă mult de dorit.

În trecut, Musk a spus că nu există ,,nicio soluție” pentru parbrizul masiv al vehiculului, iar designul inițial din 2019 pentru Cybertruck nici măcar nu includea ștergătoare de parbriz.

Directorul general al Tesla a declarat că producătorul auto intenționează să lanseze Cybertruck-ul în cursul acestui an și a confirmat în timpul apelului privind câștigurile trimestriale ale Tesla din aprilie că se așteaptă să înceapă livrările până la sfârșitul anului.

Miliardarul a schimbat data de livrare – care este cu doi ani mai târziu decât a prezis inițial – de mai multe ori de când a anunțat pentru prima dată mașina în 2019.

Citește și

România a rămas restantă la capitolul energie, dar tot va primi peste 3 miliarde de euro. Adina Vălean: „Banii nu sunt pierduți”

FOTO. Kylie Jenner și Travis Scott i-au schimbat oficial numele fiului lor. Cum îl cheamă acum pe cel de-al doilea copil al cuplului

VIDEO. Cercetătorii japonezi au dezvoltat braţe robotice pentru a stimula creativitatea: „În viitor, am putea vedea oameni cu aripi la spate”